V Bardejove treba deťom športoviská otvoriť

4x
14. Júl 2016

 * Článok bol uverejnený v novinách AHOJ BARDEJOVízie č. 2/2016

Počítačová doba

M. Kobulnický spolu so svojimi zverencami.JPG

M. Kobulnický spolu so svojimi zverencami

 

Miroslav Kobulnický už niekoľko rokov aktívne pôsobí pri chlapčenskom basketbale. Najprv ako hráč, neskôr ako tréner, či už v klube Kings Bardejov alebo Bardejovskí rytieri, kde sa mládeži venuje aj momentálne.

Ako ste sa dostali do klubu, v ktorom pôsobíte teraz?

Po nezhodách v klube Kings Bardejov som sa dohodol na spolupráci s Mariánom Štefančinom a vytvorili sme klub, v ktorom sme sa chceli zamerať na mládež. V prvej sezóne sme do súťaže prihlásili mladších žiakov, chlapcov narodených od ročníka 2003 do 2008.

Aké podmienky majú vytvorené vaši zverenci?

Chlapci majú výborné podmienky na trénovanie. K dispozícii od mesta majú hodiny v športovej hale a taktiež v telocvični športovej haly, kde sa podmienky na trénovanie v priebehu tohto kalendárneho roka výrazne zlepšili po namontovaní nových košov.

S čím ste spokojný a naopak, čo by bolo potrebné vylepšiť?

Ťažko sa k tomu vyjadriť v krátkosti, bolo by to na dlhú debatu. Sú veci, s ktorými je človek spokojný, ale je veľa vecí, s ktorými som nespokojný. Veľmi sa mi nepáči roztrieštenosť basketbalu v Bardejove. Máme tu v podstate tri kluby. Myslím si, že by sa to mohlo všetko zastrešiť pod jednu strechu a vybudovať jeden spoločný klub.

Situácia sa v aj v bardejovskom športe za posledné roky zmenila. Sú podmienky na šport v meste dobré?

Kto chce si možnosti na športovanie nájde. Treba len chcieť, ale je tu taktiež množstvo iných faktorov. Myslím si, že veľký vplyv na športovanie alebo nešportovanie ratolestí majú ich rodičia. Dnes už tak často nevidíte na sídliskách si kopať do futbalovej lopty otca so synom. Ak sa deti správne podchytia, tak by záujem o šport u nich bol a myslím si, že aj je. Doba je síce počítačová, ale myslím si, že čoraz viac deti nachádza cestu aj na ihriská, lenže tie športoviská im treba aj vytvoriť a hlavne otvoriť.

Je v Bardejove dostatok možností na športovanie?

Osobne si myslím, že v Bardejove na jednej strane máme dostatok, no na druhej strane máme nedostatok možností na športovanie. Jednou z najväčších vecí, ktoré mne osobne v meste chýbajú, je nedostatok cyklistických chodníkov a chodníkov pre korčuliarov. Veď aj moja posledná skúsenosť na bicykli je, že keď som sa išiel previesť, tak na novo vzniknutom obchvate som videl množstvo mladých ľudí na korčuliach a bicykloch. Myslím si, že taký obchvat by si cyklisti a korčuliari zaslúžili.  Taktiež mi v Bardejove chýba poriadne vonkajšie ihrisko pre streetball, kde by sme mohli zorganizovať pre detí čoraz populárnejší 3x3 basket a taktiež by sme uvažovali o letnej mestskej basketbalovej lige, ale žiaľ, nemáme vyhovujúce streetballové ihrisko.

Vraví sa, že v športe sa dokážu presadiť hlavne tí, ktorí majú peniaze. Čo si o tom myslíte?

Na to mám jednoduchú odpoveď. Peniaze hýbu svetom. Kto ich má, nemá problém.

(20:30, red)

 

Oknoplast Bardejov

http://ahoj.tv/firmy/detail/oknoplast_bardejov.html

finál jún2016.jpg

 AB top.jpg

Diskusia
Pridať komentár