Neuveriteľné sa stalo skutočnosťou, Bardejov získal striebro!

8x
18. Júl 2016

Bardejovčania dosiahli historický úspech

Reportáž

 

V premiérovej sezóne dosiahli bardejovskí hokejbalisti v prešovskej 3b lige skvelý úspech, keď sa napokon dokázali prebojovať až do bojov o medaily.

Pred rokom sa dala dokopy skupina chlapcov okolo Dominika Dolhého a Bardejov dostali opäť na hokejbalovú mapu, konkrétne do ligy, kde okrem domácich prešovských družstiev účinkovali aj ďalšie tímy z východného Slovenska.  Konkrétne ciele si ako nováčik pred začiatkom ligy nestanovili, no v kútiku duše rátali s postupom do play-off.

V základnej skupine odohralo každé mužstvo 22 kôl, z dvanástich tímov postúpili prví ôsmi do vyraďovacej časti. Bardejovčania podávali od začiatku kvalitné a vyrovnané výkony a forma sa stupňovala každým kolom.

V záverečnej fáze skupiny Bardejov podal množstvo výborných výkonov a v konečnej tabuľky sa umiestnil na druhom mieste.

Vo štvrťfinále sa stretli so siedmym Stemarcom Prešov. V prvom zápase chlapci svojho súpera porazili jasne 7:2, v druhom sa predlžovalo, no mečbal si vybojovali Hornošarišania. Zvládli aj tretí zápas a po výhre 4:1 postúpili do semifinále.  Súper však kládol odpor, snažil sa hrať zo zabezpečenej obrany a vyrážať do protiútokov. Bardejovčania tlačili a búšili, našťastie sa podarilo streliť aj potrebné góly.

V semifinále do cesty prišiel celok z Vranova nad Topľou. Ten sa naopak snažil hrať otvorený hokejbal, čo chlapcom vyhovovalo.  Prvý zápas vyhrali 4:2, druhý 3:1 a tretí 5:2 a zaslúžene postúpili v čo najkratšom čase do finále.

V ňom už na Bardejovčanov čakal ťažší súper, domáci Lukysport Prešov. Aj keď v prvom dueli sa zrodila prehra 2:6, druhý sa vydaril a HBC vyhral 3:1.  V treťom nastúpil Bardejov v oklieštenej zostave a prehral 3:7 a v poslednom stretnutí  nestačil a podľahol Prešovu 1:7.  Striebro tak putuje na Horný Šariš.

Tretí ročník prešovskej hokejbalovej ligy sa aj tento rok vydaril a diváci videli mnoho kvalitných zápasov. Jediným negatívom bolo, že liga sa hrala zhruba desať mesiacov, čo je pre hráčov viac ako dosť.  Mnoho zápasov sa muselo prekladať kvôli turnajom, na ktoré družstvá cestovali. Na jednom z nich sa predstavil aj Bardejov, keď si hráči zahrali na turnaji Országh cup, ktorý sa konal v Banskej Bystrici.  Cieľom bolo nazbierať skúsenosti, z 30-tky účastníkov sa Bardejovčania umiestnili v polovici tabuľky.

Káder ostáva pokope a hráči sa už teraz tešia na druhé účinkovanie v 3b lige. Letná príprava začne v auguste a prvé kolo by sa malo odohrať začiatkom septembra.

(20:10, j, L. Urbán)

 

OKNOPLAST Bardejov – Rozhodnite sa pre kvalitu

http://ahoj.tv/firmy/detail/oknoplast_bardejov.html

finál jún2016.jpg

 AB top.jpg

1047
Diskusia
Pridať komentár