Ženský volejbal sa v Bardejove uberá správnym smerom

177x
21. Júl 2016

* Článok bol uverejnený v novinách AHOJ BARDEJOVízie č. 2/2016

Chcú pracovať s vlastnými hráčkami

Bardejovské volejbalistky budú mať v súťaži mladšie a staršie žiačky.JPG

V súťaži budú mať mladšie a staršie žiačky

 

Po niekoľkoročnej absencii ženského volejbalu v meste Bardejov sa Jozef Kurtiš spolu s ďalšími podporovateľmi rozhodol oživiť hru pod vysokou sieťou a založil občianske združenie Volley elite academy Bardejov.  Pred dvoma rokmi mladšie žiačky odohrali prvý súťažný ročník a v novej sezóne budú v lige pôsobiť už aj staršie žiačky. Cieľom je vychovať svoje hráčky, ktoré by v budúcnosti mohla hrať ženskú ligu.

„Začínali sme na ZŠ na Komenského ulici s desiatimi dievčatami. Niektorým sa to zapáčilo a ostali v našom družstve až dodnes. Po roku sme sa presunuli do športovej haly. Dve sezóny sme odohrali ligu s kategóriou mladšie žiačky, hralo sa turnajovým spôsobom. Od začiatku novej sezóny v lige budú pôsobiť už aj staršie žiačky,“ prezradil prezident klubu Jozef Kurtiš, ktorý je zároveň aj trénerom. Postupne sa počet dievčat rozrástol. „Momentálne máme 26 registrovaných dievčat. Staršie žiačky budú hrať ligu formou dvojzápasov, začíname v septembri a koniec je v apríli. Postupne si chceme vychovať vlastné hráčky, aby sme sa v budúcnosti mohli prepracovať až k ženám. Nechceme hneď vytvoriť družstvo, v ktorom budú hrať dievčatá alebo ženy z iných miest,“ pokračoval J. Kurtiš. Úspechom by bolo vytvoriť aspoň kategóriu kadetiek, dievčatá v tomto veku pôsobia ešte na stredných školách v Bardejove. 

V meste okrem dievčenského volejbalu pôsobí aj basketbal, hádzaná či futbal. Nie je medzi klubmi konkurencia? „Nestretol som sa ešte s tým, aby mi niekto zobral dievčatá hocijakou formou, myslím si, že zatiaľ vychádzame medzi sebou korektne,“ myslí si prezident a prezradil tiež, aké má klub plány od novej sezóny. „Od septembra chceme na jednej ZŠ vytvoriť športové triedu zo zameraním na dievčenský volejbal. Zatiaľ je to v štádiu riešenia, dúfam, že to dotiahneme do úspešného konca.“

A aký je záujem o šport v dnešnej dome a prečo si vybrať práve volejbal? „Mali sme aj dievčatá, ktoré sa prišli pozrieť a keď videli, že to obnáša fyzickú záťaž, tak ich odpoveď bola, že to robiť nebudú, že doma je im lepšie. Dnešná doma je skôr taký počítačový svet. Ak dieťa boli hlava, hneď rodičia napíšu ospravedlnenku, aby žiak nemusel cvičiť. Právomoci učiteľa sú strašne malé. A prečo volejbal? Je to pekný šport, tretí najhranejší na svete a nie je to kontaktný šport, je skôr technicky náročnejší,“ dodal J. Kurtiš. Druhým trénerom je Ján Pasternak.

(19:15, red)

 

Sledujte tiež

http://ahoj.tv/clanok/neuveritelne_sa_stalo_skutocnostou_bardejov_ziskal_striebro.html 


 

Naša firma ponúka kompletnú predajnú a servisnú činnosť

http://ahoj.tv/firmy/detail/ber_si_comp.html

Bersicomp.jpg

Diskusia
Pridať komentár