Bardejovčania sa búria, opäť vyšli do ulíc

7x
23. Júl 2016

Práce na výstavbe benzínky už odštartovali

Reportáž

 

V Bardejove sa opäť protestovalo. V piatok popoludní sa na Radničnom námestí zišli desiatky občanov mesta Bardejov, ktorým prekáža výstavba čerpacej stanice na Ťačevskej ulici, iba niekoľko metrov od ich obytného domu. Protestu sa zúčastnili aj klienti Domova sociálnych služieb PRO ALIA, ktorých zariadenie takisto susedí s pozemkom, kde pred niekoľkými dňami začali ťažké mechanizmy úpravu terénu.

Zástupcov médií zvolal poslanec mesta Milan Pilip priamo na námestie.

Okresný súd v Bardejove sa žiadosťou občanov o pozastavení výstavby zaoberal a rozhodol, že takéto nariadenie môže vydať Stavebný úrad mesta Bardejov, nie súd.  Obyvateľom sa nepáči, že zo strany mesta doposiaľ nedostali žiadnu odpoveď na ich pripomienky i na petíciu.

Poslanec Pilip vraví, aby mesto vydalo predbežné opatrenie na pozastavenie tejto stavby.  Prezradil tiež, aké kroky by mali v týchto dňoch nasledovať.

Obyvatelia sú pohoršení, nakoľko v žiadnych štúdiách čerpacia stanica zakreslená nebola. Ďalší postup chcú konzultovať aj naďalej s právnikmi.

Mesto podniklo niekoľko krokov, aby sa s vlastníkom pozemku dohodlo. V hre bola výmena pozemku za iný alebo aj jeho odkúpenie.  Podľa okresného súdu pozastaviť výstavbu môže mesto Bardejov.

Oslovili sme aj konateľa spoločnosti Alians s.r.o. so sídlom v Hertníku, no telefón nedvíhal. Obyvatelia začali byť skeptickí a prestávajú veriť, že pod ich oknami uvidia deti znova sa hrať na ihrisku.  Viac sa už dozviete v priloženej reportáži.

(16:00, j, M. Baranová)

 

Ako zvládnuť DPH aj za pomoci otázok z praxe

http://ahoj.tv/firmy/detail/badum_sro.html

DPH pozvánka.jpg

1049
Diskusia
Pridať komentár