Bardejovská Nová Ves do poslednej chvíle nevedela, či bude hrať 3. ligu

10x
26. Júl 2016

V Bardejovskej Novej Vsi aj nové tváre

FFF.jpg

František Šott

 

Predo dvermi je začiatok tretej futbalovej ligy, v ktorej pôsobí aj klub ŠK Milenium 2000 Bardejovská Nová Ves, jediný zástupca okresu Bardejov.

Tak ako aj v iných celkoch, aj v Novej Vsi sa udiali a dejú odchody a príchody hráčov, družstvo odohralo aj niekoľko prípravných duelov.  Zmena nastala aj na trénerskej pozícii, keď už pri družstve nie je tréner Žofaj. 

„Zatiaľ je tých zmien viac von ako dnu, hosťovanie skončilo Juskovi, ktorý pokračuje v Lipanoch. Kačmarčikovi a Iľkovi takisto, Jašš je na ceste za prácou do Anglicka. Na druhej strane máme príchody z nižších súťaží, momentálne je u nás Mihaľ z Dubinného, je to náš odchovanec, ktorý teraz päť rokov pôsobil v Dubinnom, zo Šiby prišiel Haniš, máme ešte záujem o nejakých hráčov. Niektorí nám odriekli a uspokojili sa, že budú hrať v piatej lige, za isté peniaze, u nás sú stanovené na prémiách. Bohužiaľ, mladí chlapci odmietajú šancu zahrať si v tretej lige s okresnými mestami ako sú Stropkov alebo Vranov, kde sa môžu ukázať a aj výkonnostne ísť vyššie. Hľadáme ďalej vhodné typy, potrebujeme káder rozšíriť, lebo je úzky,“ prezradil  staronový tréner František Šott ml.

Futbalisti Bardejovskej Novej Vsi odohrali niekoľko prípravných zápasov, s Bardejovom prehrali 1:2 a s Raslavicami 0:2. Bardejovský dorast U19 porazili 3:1. Po zápase s druholigovým Bardejovom F. Šott povedal: „Nie vždy sa naskytne možnosť zahrať si s tak kvalitným tímom, akým je Bardejov. Mali sme zúžený káder, chýbali nám nejakí hráči, ktorí boli na dovolenkách. Sme radi, že sme si mohli zahrať.“

Vedenie klubu do poslednej chvíle premýšľalo, či sa do tretej ligy prihlási. „Rozmýšľali sme aj nad piatou ligou, tretia je finančne náročnejšia, no po prísľube mesta a nejakých sponzorov sme sa rozhodli ísť do tejto súťaže. Zase tie sľuby neboli až také, aby sme mohli ísť do vyššej kvality. Museli sme nejakých 20-30% z rozpočtu skresať, takže aj z tohto dôvodu prišlo k zmene trénera,“ dodal F. Šott, podľa ktorého pred rokom bola situácia finančne stabilizovaná. Tréner si taktiež myslí, že káder má svoju kvalitu a tí hráči, ktorí v minulosti neboli ťahúňmi kolektívu, by mali prevziať iniciatívu a obraty do svojich rúk.

(20:35, j, foto: P. Cingel)

 

Čítajte tiež

Ahoj Bardejovízie 2.jpg

Diskusia
Pridať komentár