Včerajšia búrka v Bardejove spôsobila obrovské škody

591x
27. Júl 2016

Zničená strecha na zimnom štadióne

búrka ahojbardejov.sk 2016 (13).JPGUtorňajšia podvečerná búrka spôsobila v okrese Bardejov veľké škody. Najčastejšie išlo o vyvrátené stromy. Primátor mesta Boris Hanuščak zvolal krízový štáb a vyhlásený bol aj tretí stupeň povodňovej aktivity. Prvé problémy boli nahlásené po 21. hodine. 

Medzi najväčšie škody v meste možno zaradiť zničenú strechu na zimnom štadióne. Podľa primátora práve tam nastali najhoršie problémy, keďže voda sa cez strechu dostala až do vnútra. Spadnutý strom urobil škodu v areáli ZŠ na Komenského ulici, v novopostavenom átriovom ihrisku. Okrem cvičiacich strojov rozbil aj okno.

I na ďalších školách evidujú zničený majetok. Škoda vznikla taktiež na brehu na Bardejovskej Zábave, kde voda podmočila asi trojmetrový úsek, ktorý sa zosypal do Šibského potoka. V noci bol aj jeden jazdý pruh uzatvorený. Ráno už pracovníci Správy a údržby ciest Prešovského samosprávneho kraja (SÚC PSK) cestu znovu sprejazdnili v oboch smeroch.

Peter Krivka, riaditeľ SÚC PSK oblasť Bardejov prezradil, že ide o približne 10 až 15 metrový široký zosuv, ktorého výška dosahuje cca 20 metrov. Na mieste už od rána pracoval bager. Breh bude spevnený kameňmi, stihnúť by to chceli do konca týždňa. 

Škody vznikli aj na cestách a chodníkoch, tie zalialo bahno. Zničené sú aj viaceré ploty. Od rána boli upratované aj popadané konáre. Primátor ďalej prezradil, že škody len na majetku mesta sa budú šplhať do výšky niekoľko desiatok tisíc eur. 

(11:45, j) Máte zaujímavé fotky alebo tipy na reportáže? Kontaktujte nás: redakcia@ahojbardejov.sk

 

Sledujte tiež

 

Potrebujete nové okná?

OKNOPLAST Bardejov – Rozhodnite sa pre kvalitu

http://ahoj.tv/firmy/detail/oknoplast_bardejov.html 

finál jún2016.jpg

1053
Diskusia
Pridať komentár