Hokejisti budú hrať druhú ligu, príležitosť dostanú hlavne Bardejovčania

9x
31. Júl 2016

Cieľom je práca s domácimi hráčmi

HK Bardejov.jpgPo neúspešnom boji o postup do extraligy klub HC 46 Bardejov nepodal prihlášku do prvej ligy. No mužský hokej v meste z hokejovej mapy nezmizne, v Bardejove sa bude hrať druhá liga. Namiesto jedného klubu budú na Hornom Šariši pôsobiť dva – HK BardejovHC 46 mládež Bardejov.

S nápadom založiť klub a zobrať pod seba mužskú kategóriu prišla dvojica Matúš Gmitter – Vladimír Ducár.  Pred časom sa už prihlásili do druhej ligy, hrať budú skupinu východ, kde okrem Bardejova bude ďalších sedem celkov – Rimavská Sobota, Gelnica, Liptovský Mikuláš, Sabinov, Humenné, Brezno a Trebišov. Prvé kolo je na programe 10. septembra, Bardejov si sily zmeria s Gelnicou.

„V druhej lige chceme pracovať s našimi odchovancami. Chceme, aby naši chlapci mali motiváciu hrať hokej a aby s hokejom mohli v meste pokračovať aj v kategórii dospelých, aby nemuseli odchádzať do iných miest,“ prezradil na začiatok Matúš Gmitter, konateľ klubu.

Prezidentom klubu sa stal Jozef Gmitter st. „Pre nás je to čestná funkcia, ktorú si tento človek zaslúži vďaka tomu, čo urobil s hokejom v Bardejove. Keď zájdeme viac do histórie klubu, uvidíme, že bol veľmi významnou osobou v klube a veľa pre bardejovský hokej urobil. Tak isto stál aj na lavičke, keď klub postúpil do 1. hokejovej ligy. Zároveň to bude aj tréner nášho tímu,“ pokračoval M. Gmitter.

Po základnej časti prvé štyri celky z východu postúpia do play-off, kde sa stretnú s prvými štyrmi mužstvami zo západu. Víťaz druhej ligy by mal priamo postúpiť do prvej ligy.

Káder by mali tvoriť prevažne Bardejovčania. „Záujem prejavilo niekoľko hráčov. Takými istými sú zatiaľ brankári Krochta, Mojdis a Tomaščík. Z hráčov sú to P. Česelka, Ľ. Baranok alebo J. Forgáč, taktiež budeme pracovať s mladými Bardejovčanmi ako sú Lukaček, Pavličko, Kostelník a ďalší,“ informoval druhý konateľ klubu Vladimír Ducár.

 

Všetky podujatia nájdete v kalendári

http://ahoj.tv/kalendar/mesiac/07/2016/

 

Domáce zápasy sa budú hrať na zimnom štadióne v sobotu. „Na štadióne momentálne prebieha údržba. Zatiaľ nevieme, čo všetko sa tam bude robiť, meniť. Hodiny máme schválené od mesta, mali by byť postačujúce. Čo sa týka financií, máme prisľúbených nejakých sponzorov, no všetko je to ešte v štádiu riešenia. Uvidíme, akou formou nám pomôžu,“ povedal V. Ducár.

A z akého dôvodu sa Gmitter s Ducárom dohodli, že budú pokračovať v mužskom hokeji? „Hlavným dôvodom bolo to, že skončila prvá liga a nikto neukázal záujem o pokračovaní hokeja, ale nie na tej úrovni, či už prvej ligy alebo extraligy, ale aby naši chlapci, ktorí tu hrajú od mala a rodičia im to platia, tak aby mohli pokračovať aj v kategórii dospelých. Aj preto sme sa rozhodli, že radšej zostaneme v druhej lige, budeme tu pár rokov a ak sa nám podarí v Bardejove vybudovať hráčsku základňu, tak aby sme sa mohli pokúsiť postúpiť do prvej ligy. Ale s tým, aby väčšina hráčov bola z Bardejova. Aby dostali šancu hrať naši chlapci. Myslím si, že aj pre diváka by to mohlo byť trochu zaujímavejšie,“ prezradil aj dlhodobejší plán Ducár. Spolupracovať chcú aj s klubom HC 46 mládež. Ducár dodal: „Už od prípravky až po ten dorast. Chceme urobiť viacero akcií, kde budú v priamom kontakte hráči Á-čka spolu so žiakmi.“

„Aby aj tie deti boli motivované, nech sa držia pri hokeji a nech vidia budúcnosť v Bardejove. Chceme robiť projekty s mládežou, chceme im pomôcť a chceme mať hráčov v Bardejove, nechceme, aby chodili hrať preč. Šancu má každý a je to už iba na ňom, ako bude makať,“ dodal M. Gmitter.

Ľad by mal byť na štadióne hotový začiatkom septembra, letná príprava bude počas augusta prebiehať na suchu. Ohlasy dostávajú konatelia zatiaľ pozitívne, myšlienka hrať s Bardejovčanmi sa uchytila. Nakoľko bude štadión menej vyťažený, viac priestoru na korčuľovanie by mala získať aj verejnosť. Všetci, ktorí chcú bardejovskému hokeju pomôcť, sú vítaní.

(18:50, j)

 

BERsiCOMP.sk

 http://ahoj.tv/firmy/detail/ber_si_comp.html

Bersicomp.jpg

AB top.jpg

Diskusia
Pridať komentár