Mestská polícia sídli už aj na Vinbargu

92x
31. Júl 2016

* Článok bol uverejnený v novinách AHOJ BARDEJOVízie č. 1/2016

Pracovisko na Vinbargu

Polícia sídli v priestoroch školy.JPGZačiatkom tohto roka vzniklo na najmladšom sídlisku Vinbarg detašované pracovisko mestskej polície, ktoré sídli v priestoroch základnej školy. „Bolo zriadené vysunuté pracovisko, kde je denne velená hliadková služba.  Títo policajti majú priestor na škole, kde môžu niečo spracovať, alebo tam môžu tráviť prestávky.  Vchod je z bočnej strany, je označené a je plnohodnotne vybavené všetkými technickými prostriedkami, ktoré sa pre činnosť mestskej polície (MsP) vyžaduje,“ uviedol Milan Hoško, náčelník MsP.

Hliadky sú na Vinbargu ráno, poobede i v noci.  Policajti sa na najľudnatejšom sídlisku venujú dodržiavaniu zimnej údržby, dopravného značenia i preventívnej činnosti.  Obyvatelia sídliska hliadku privítali.

Chránia aj majetok mesta

Pult centralizovanej ochrany (PCO) MsP Bardejov bol zriadený v súlade so zákonom o obecnej polícii. Slúži na ochranu majetku mesta, osôb a organizácií v meste Bardejov. Tento systém monitoruje  a prijíma signály pri každom narušení systému chráneného objektu, signály z požiarnej signalizácie a tiesňového volania v prípade napadnutia.

Ku koncu roka bolo na PCO napojených 22 objektov, z nich je sedem objektov majetkom mesta Bardejov. V uplynulom roku vykonali policajti spolu 97 výjazdov.  V tomto roku počet narástol, napojených je 27 objektov. 

„Žiadosti sú, je viac požiadaviek, no nie všetkým žiadateľom vyhovujeme.  Neprimáme požiadavky na objekty ako sú finančné inštitúcie, čiže napr. banky alebo predajne šperkov. Tam, kde je predpoklad, že tieto objekty môžu byť narušené rafinovaným spôsobom, tak nechceme vystavovať riziku príslušníkov mestskej polície, pretože takýto páchatelia sa neštítia pred ničím a my sa tiež necítime až takí super profesionáli, aby sme vedeli čeliť prípadným takýmto narušeniam,“ prezradil M. Hoško. 

Takto zabezpečiť je možné mestský majetok, vrátane škôl, firiem, súkromný majetok, byty alebo domy. Po prijatí žiadosti je žiadosť vyhodnotená. Polícia vo väčšine prípadov vyhovie, no žiadateľ musí splniť aj nejaké požiadavky.

(19:10, red)

 

Všetky podujatia nájdete v kalendári

http://ahoj.tv/kalendar/mesiac/07/2016/

hlavná reklama .jpg

 

 

Prihláste sa na hádzanársky tábor

http://ahoj.tv/kalendar/detail/1186/mlada_hadzanarka_2.html

mladá hádzanárka.jpg

Diskusia
Pridať komentár