Naše mesto reprezentoval v ďalekom Los Angeles

11x
05. August 2016

* Článok bol uverejnený v novinách AHOJ BARDEJOVízie č. 2/2016

Vzorom je tenista Nadal

Milan Pumpa reprezentuje Bardejov.JPGKlient Domova sociálnych služieb ProALIA v Bardejove Milan Pumpa je známy tým, že jeho láska k športu je obrovská.  Okrem sledovania rôznych podujatí v televízii  alebo na živo v športovej hale či na futbalovom štadióne sa športových akcií zúčastňuje aj priamo ako pretekár. Na svojom konte má desiatky medailí a diplomov z rôznych podujatí. Milan sa viackrát zúčastnil aj špeciálnych olympiád pre športovcov s mentálnou dizabilitou a cenný kov si odniesol zakaždým.  Venuje sa tenisu, futbalu, stolnému tenisu či bežeckému lyžovaniu.

V uplynulom roku v Los Angeles  na štrnástej letnej špeciálnej olympiáde získal prvé miesto v tenisovej dvojhre a druhé miesto vo štvorhre. V roku 2015 v Ždiari v bežeckom lyžovaní na 500 metrov dosiahol na vrchol a odniesol si zlato. Tento rok sa Milan predstavil v Žiari pri Liptovskom Mikuláši, kde získal zlato v behu na lyžiach na 500 metrov a druhé miesto na 1000 metrov.

„Milan chodí pravidelne hrávať futbal a tenis.  Som veľmi rád, že mu tenisový klub v Bardejove podaroval 30 voľných vstupov. Je to obrovská úľava pri týchto cenách.  Teraz je zamestnaný na chránenom pracovisku tu v našom zariadení ako pomocný opatrovateľ,“ prezrádza Rudolf Tomka, fyzioterapeut v ProALIA.

„Milan má v Prešove sestru a občas k nej cestuje.  Majú veľmi dobrý vzťah.  Čo sa týka športu, môžeme ho obdivovať. Zúčastnil sa olympiády v Kanade, Amerike, Číne, Grécku, Írsku či v Kórei.  Precestoval takmer celý svet a všade, kam prišiel, získal nejaké ocenenie,“ informuje R. Tomka.

Do Ameriky Milan vycestoval už dvakrát. „Boli sme veľmi dobrá partia.  Je tam iný svet, príjemní a obetaví ľudia. Keď sme prichádzali autobusom, mali sme policajný doprovod.  Stretol som tam kamaráta z Bardejova,  ktorý tam žije. Stretnutie som nečakal.  Bolo to príjemné prekvapenie.  Zaujímavé boli aj americké jedlá, bolo to iné ako u nás. Teraz sa chystám do Rakúska, na Svetové zimné špeciálne olympijské hry“ prezradil športovec, ktorý fandí aj bardejovským futbalistkám či basketbalistkám.

M. Pumpa sleduje šport aj v televízii. Na ME vo futbale fandí Portugalsku. „Takisto aj tenistkám, pozdáva sa mi Cibuľková alebo sestry Williamsové. Z mužov to je Nadal. Obaja sme ľaváci, je to môj vzor,“ dodal Milan, ktorý by si v novej sezóne chcel zahrať aj mestskú futsalovú ligu.

(16:00, red)

 

AB top.jpg

Diskusia
Pridať komentár