Prioritou ZUŠ M. Vileca je rozvíjanie umeleckého rastu žiakov

17x
09. August 2016

* Článok bol uverejnený v novinách AHOJ BARDEJOVízie č. 1/2016

Vyučovanie prebieha individuálnou a kolektívnou formou 

ZUŠ M. Vileca.JPGZákladná umelecká škola Michala Vileca v Bardejove patrí k školám, ktoré sú v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Bardejov.  K 31.12.2015 školu navštevovalo 841 žiakov. Vyučovanie prebieha individuálnou a kolektívnou formou v štyroch odboroch – v hudobnom, tanečnom, výtvarnom a leterárno – dramatickom.  Škola sídli na Hurbanovej ulici a aj počas posledných mesiacov bola aktívna a zrealizovala množstvo podujatí. O mnohých aktivitách sme sa porozprávali s  Máriou Ďurčákovou, riaditeľkou školy.

 

Škola sa zapája do mnohých projektov. Skúste nám niektoré vymenovať.

Spolupracovali sme s kultúrnymi inštitúciami nášho regiónu a podieľali sme sa na kultúrnych aktivitách mesta. Usporiadali sme výstavu výtvarného odboru v Minigalérii našej ZUŠ pod názvom Naše obrázky či absolventskú výstavu a autorskú výstavu žiakov štúdia pre dospelých v Poľsko-slovenskom dome.  Učitelia výtvarného odboru pripravili súbor kreatívnych dielní pre žiakov prvého stupňa základných škôl, ktorých sa zúčastnilo viac ako dvesto detí. Žiaci sa tiež zúčastnili viacerých medzinárodných výtvarných súťaží s poprednými umiestneniami.

Vaša škola značnou mierou participovala na Koncerte vďaky a pripravila program pre vyhlásenie ankety Športovej roka.

Áno, Koncert vďaky bol spojený s odovzdávaním cien primátora mesta Bardejov. Pripravovali sme aj koncert ku príležitosti výročia ukončenia druhej svetovej vojny a naši žiaci vystupovali aj v programe vítania nových prvákov mesta Bardejova.  Pripravili sme tri pravidelné mesačné koncerty, ktoré vzhliadlo vyše tristo divákov.

V závere roka takisto pripravujete vianočný galaprogram v športovej hale.

Prezentujeme sa svojim vlastným vianočným Galaprogramom s diváckou účasťou viac ako 2500 poslucháčov.  Žiaci hudobného a tanečného odboru svojim vystúpením spestrili ďalšie mnohé programy – pre jubilantov na Mestskom úrade, pre kultúrne inštitúcie mesta Bardejov či viaceré fašiangové plesy.  Spríjemňovali aj chvíle na koncertoch v Promenádnom parku.

Vaši žiaci taktiež dosahujú popredné umiestenia na súťažiach.  Kde sa im darilo najviac?

Na krajskej súťaži v speve získali naše žiačky zlaté a bronzové pásmo. Na medzinárodnej gitarovej súťaži v poľských Gorliciach získali naši žiaci zlaté a strieborné pásmo. V Rajeckých Tepliciach na medzinárodnej akordeónovej súťaži získal náš žiak bronzové pásmo a na celoslovenskej akordeónovej súťaži v Giraltovciach získal žiak našej ZUŠ strieborné pásmo.

Aké súťaže ste spoluorganizovali, resp. organizovali?

Škola spoluorganizovala na koncerte v rámci Medzinárodného projektu Beskydy bez hraníc, kde sa predstavili mladí klavírni interpreti z viacerých krajín EÚ v sprievode ruského sláčikového kvarteta. Škola sama zorganizovala viacero súťaží – okresné kolo Slávik Slovenska 2015, okresnú súťaž v hre na keyboarde a výtvarnú súťaž pre najmenších - O najmladší výtvarný talent. Že je naša škola úspešná, svedčí aj prijatie našich 9 žiakov na školy s umeleckým zameraním. ZUŠ M. Vileca podporovala aj svojich pedagógov vo svojom odbornom a umeleckom raste a umožnila im zúčastniť sa na ďalšom vzdelávaní. Svojmu okoliu sa otvorila dvakrát v rámci dní otvorených dverí. Sme radi, že sme si svojimi výsledkami, prezentovaním na verejnosti a zameraním na kvalitu výchovno – vzdelávacieho procesu udržali v novom školskom roku dostatočný počet žiakov. Prioritou našej školy je aj naďalej rozvíjanie umeleckého rastu žiakov a zachovanie vysokého štandardu a profesionálnej úrovne.

(14:05, red)

 

 

Moje svadobné foto a video

http://ahoj.tv/firmy/detail/moje_svadobne_foto_a_video.html

12363996_1097470063621262_1197869223_o.jpg

 

Diskusia
Pridať komentár