Bardejovčania opäť vyšli do ulíc, benzínka sa však stavia

24x
16. August 2016

Obyvatelia sa zišli opäť

 

Reportáž

 

Dnes (utorok, 16.8.2016) sa na Ťačevskej ulici v Bardejove uskutočnilo ďalšie protestné zhromaždenie obyvateľov mesta proti výstavbe čerpacej stanice hneď vedľa Domova sociálnych služieb PRO Alia a pri novovybudovanom juhozápadnom obchvate mesta Bardejov.

Obyvateľom sa nepáči, že o výstavbe benzínky nevedeli v dostatočnom predstihu a že práce pokračujú. Prekvapilo ich aj chýbajúce vyjadrenie Okresného úradu v Bardejove, odboru cestnej dopravy a pozemných komunikácii.  Podľa M. Ferkovej všetky nákladné vozidlá budú z výjazdu od čerpacej stanice povinne odklonené doprava, čiže na sídlisko Obrancov mieru. Zmena by mala zasiahnuť najmä obyvateľov Ťačevskej a Komenského ulice.

„Od kedy sme mali posledné vystúpenie, tak sa objavili ďalšie fakty, o ktorých sa pre istotu nehovorí. Na podnet, ktorý sme dali na prokuratúru, na protest prokurátora sme dostali odpoveď, že prokurátor nemôže rozhodovať v našom podaní, lebo mesto Bardejov mu oznámilo, že stavebné povolenie nie je právoplatné. Čo je paradoxná situácia, lebo oni tvrdia, že je právoplatné,“ prezradila zástupkyňa obyvateľov Mária Ferková.

Podľa zákona o správnom konaní sme v riadnom odvolacom konaní, pretože zákon hovorí jednoznačne, že pokiaľ sme neboli dostatočne upovedomení, máme právo sa odvolať až do troch mesiacov. Ďalej je tam uvedené, že pokiaľ nesúhlasia s našim odvolaním, sú povinní nás vyzvať s informovaním o tom, že keď podanie nespĺňa náležitosti, máme ho upraviť, prípadne ho zmeniť. Majú nás upozorniť a neboli sme upozornení,“ pokračovala M. Ferková a povedala: „Trváme na tom, že to je odvolanie. Nerozumiem, prečo by sme nemali byť v odvolacom konaní.“

Ďalej na protestnom zhromaždení uviedla, že problém nebude mať iba susediaca bytovka, ale celé sídlisko Obrancov mieru.  „Pre dopravnú obsluhu a nákladné motorové vozidlá bude doprava riešená pravostranným vjazdom a pravostranným výjazdom vzhľadom na nedostatočné rozhľadové pomery pre nákladné motorové vozidlá, ktorá bude vyznačená v projektovej dokumentácii,“ uviedla.

A čo to znamená? „Znamená to, že každý kamión, ktorý tu vojde, bude musieť vyjsť dole na sídlisko. Je mi ľúto, ale v podstate sme skončili pri tom, že kompletná kamiónová doprava, ktorej sme chceli zabrániť, aby tu vošla, a mesto povedalo, že sa odkloní na obchvat, skončí na sídlisku, kde sú dve základné školy a tri materské školy plus jasle. Nech mi niekto vysvetlí, čo je pre nás na tom dobré. Keď už nás nechcú riešiť, nech povedia, ako pomohli sídlisku,“ dodala Ferková. 

(15:55, j,p)

 

Ako zvládnuť DPH aj za pomoci otázok z praxe

http://ahoj.tv/firmy/detail/badum_sro.html

DPH pozvánka.jpg

1070
Diskusia
Pridať komentár