Beh do kopca na Kráľovu studňu sa vydaril, štart bol v Lenartove

43x
20. August 2016

Uskutočnil sa Beh do kopca

Reportáž z celého podujatia

 

V polovičke augusta sa uskutočnil už piaty ročník Behu do kopca na Kráľovu studňu, ktorý je súčasťou podujatí, ktoré sa organizujú hlavne z dôvodu, aby sa spropagovalo historické územie, kde sa v roku 1471 stretli traja králi.

Aj tento rok bola pre súťažiacich pripravená trasa v dĺžke 8300 metrov a aj tento raz sa štartovalo z Lenartova, od motorestu Javorina. Bežci najprv prebehli jeden okruh obcou a následne po lesnej ceste až na Kráľovu studňu, kde už pre nich bolo pripravené občerstvenie.

Prvý ročník sa uskutočnil v roku 2012, odvtedy sa behu pravidelne zúčastňuje okolo 70 súťažiacich. Akciu už aj preto môžeme nazvať ako tradičnú.

Behu sa napokon zúčastnilo 76 súťažiacich, ktorí boli rozdelení do viacerých kategórii. Na štarte okrem domácich pretekárov bolo možné zhliadnuť aj zástupcov Poľska či Maďarska. Pretek odštartovala legenda vytrvalostného behu, Peter Polák z Košíc.

V hlavnej kategórii medzi mužmi do cieľa dobehol ako prvý Radovan Tomeček, ktorý zároveň vytvoril aj traťový rekord, keď bol v cieli za 34 minút a desať sekúnd. V ženskej kategórii jednoznačne dominovala Veronika Dugasová, výsledný čas mal hodnotu 45 minút a 30 sekúnd.

Aj tento ročník sa vydaril a organizátori sa už teraz tešia na nasledujúce preteky. Najbližšie sa tretieho septembra uskutoční podujatie Svet na Kráľovej studni, kde si návštevníci budú môcť vypočuť cestovateľské prednášky.

(21:40, red)

 

BARDEJOVSKÉ KÚPELE a.s. patria medzi špičku slovenského kúpeľníctva s dlhoročnou tradíciou

http://ahoj.tv/firmy/detail/bardejovske_kupele_as.html

bardejovske kupele - zeny 35-45 FINAL 80x100.jpg

1075
Diskusia
Pridať komentár