V budove Súkromného gymnázia zasahovali hasiči, evakuovať museli aj telesne postihnutých

16x
07. September 2016

Zásah hasičov bol úspešný

hasiči SG 2016 ahojbardejov (4).JPG

Aj žiaci museli byť evakuovaní

 

Dnes (streda, 7. septembra 2016) krátko pred deviatou hodinou prebehla v budove na ulici 29. augusta hasičská akcia, pri ktorej museli byť z budovy evakuované všetky osoby. Jednalo sa hlavne o žiakov tamojšieho Súkromného gymnázia a Domova sociálnych služieb Dúha.

Evakuáciu zabezpečili bardejovskí hasiči, tí dokonca z Dúhy vyniesli dvoch ležiacich pacientov. Preventívna akcia sa v priestoroch školy koná každoročne, cieľom bolo nacvičiť evakuáciu, nakoľko každý právny subjekt, v ktorom je spracovaný evakuačný plán, musí raz do roka vykonať takéto cvičenie.

„Ciele cvičenia sa podarilo naplniť, kompetentní boli pripravení, mali to dobre zorganizované a pripravené. Niekedy sa stáva, že takéto subjekty majú niekde chyby, ale aj preto sa tieto previerkové akcie robia, aby sa chyby odhalili a aby sa im v budúcnosti dalo predchádzať,“ prezradil vedúci prevádzkovo-technického oddelenia Okresného riaditeľstva Hasičského zboru v Bardejove Michal Šuťak.

Riziko požiaru netreba v žiadnom prípade podceňovať, pretože následky môžu byť fatálne. Treba dodržiavať všetky predpisy, ktoré sú ustanovené a to je potrebné dodržiavať.  

„Boli sme vyzvaní školou, Súkromným gymnáziom v Bardejove, na vykonanie tohto cvičenia. Chceli vyskúšať evakuáciu iba svojho subjektu, ale vzhľadom k tomu, že v objekte sa nachádza viac subjektov, tak sme to vykonali v celom objekte. Nachádzali sa tam aj postihnuté deti a práve takéto subjekty si je dobre precvičiť, pretože potom nás v ostrých situáciách nemôžu prekvapiť nejaké nepredvídané udalosti,“ dodal Šuťák.

Okresné riaditeľstvo v Bardejove takéto cvičné zásahy organizuje viackrát ročne, buď ide o previerkové, alebo o taktické cvičenia.

(10:50, red)

 

ARCHEUS reality Bardejov, s.r.o.

http://ahoj.tv/firmy/detail/archeus_reality_bardejov.html

Archeus reklama noviny.jpg

1086
Diskusia
Pridať komentár