Najkrajšie dievčatá sú z Vinbargu, na rande je najlepšie ísť do kúpeľov

203x
13. August 2014

Anketa: Aký je Bardejov?

Najkrajšie baby máme z Vinbargu, no vychytené miesto, kam s nimi ísť na prvé intímne rande,  jednoznačne povedať nevieme. Aj takí sme my, srdcom východniari z Bardejova. Aspoň podľa najnovšieho online prieskumu medzi obyvateľmi nášho mesta.

 vinbarg.jpg

 

Za jeho srdce považujeme námestie s radnicou, na čom sa zhodli viac ako tri pätiny (61,9 %) z nás. Poniektorí z opýtaných si myslia, že je ním aj Bazilika sv. Egídia (15,8 %) či hradby (2,3 %). Nech už je pre každého z nás kdekoľvek v našom milovanom meste, oplatí sa pri tých našich srdcovkách aj vyfotiť. Najlepšiu selfie budete mať pred spomínanou Bazilikou, ktorú odporúča štvrtina z nás (25,1 %). V tesnom závese sa na ňu doťahuje aj naše krásne námestie s radnicou (21,4 %). Viac ako 15 percent sme dali fontáne a odfotiť sa na hradbách odporúča skoro 10 % Bardejovčanov.

Historické centrum s pamiatkami tu už padlo niekoľkokrát. Ale veď sme naň aj hrdí najviac (23,3 %). Aj na mesto ako také (10,2 %) a tiež rodáka, pedagóga Leonarda Stöckela, ktorý je autorom jedného z najstarších školských poriadkov na Slovensku (7,9 %). Ak niekto naše mesto navštívi, neoľutuje. Stretne tu samých pohostinných, priateľských a veselých ľudí. To sú totiž naše TOP 3 dobré vlastnosti, ktoré nás charakterizujú. Ku každej jednej sa hlási približne štvrtina z nás, srdečných a úprimných lokálpatriotov, ktorí dokážu vytvoriť skvelú zábavu. Posledné dve menované „vlastnosti“ sme si ešte v prieskume doplnili sami.

Viete, kde u nás rastú najkrajšie baby a kam s nimi chodíme randiť? V prípade, že ste na prvú časť otázky odpovedali, že na Vinbargu, odpovedali ste ako štvrtina opýtaných (25,6 %). Ale viacerí sa zhodli, že krásne baby máme aj v mestskej časti Obrancov mieru (11,6 %). Aby sme si však tie naše krásne Bardejovčanky nepohnevali, viacerí z nás uviedli aj to, že krásne ženy máme všade.

Hoci jednoznačné miesto, kam ich berieme na prvé rande nemáme, väčšina z opýtaných ich berie do Bardejovských kúpeľov (15,3 %). Len o niečo málo zaostával Mihaľov, resp. príroda (13,5 %) a tiež obľúbený bar alebo reštaurácia (12,6 %) a fontána (11,2 %), ktoré to istia. Keby náhodou tí naši pracovití a pekní chlapi nič inšie nevymysleli. Viac ako dve pätiny (43,3 %) respondentov si totiž myslí, že bardejovskí muži sú pracovití. Približne štvrtina sa však domnieva, že sú aj špekulanti (27,0 %) a viac ako pätina zas, že sú pekní (22,8 %). Takmer 15 % tvrdí, že sú aj múdri, ale pozor – záletní a tiež vytrvalí (12,6 %). No a zlé jazyky tvrdia, že ich vlastnosti sa menia každý deň..

Oplatí sa však aj kvôli nim do Bardejova vrátiť. Najmä, ak títo chlapi patria do vašej rodiny. To je totiž najčastejší dôvod návratu do rodného mesta, ak ste z neho odišli. Kvôli rodine, resp. domovu by sa nás vrátila až takmer tretina (30,2 %). Vyše štvrtina (25,6 %) kvôli okolitej prírode a takmer 15 % to ťahá domov za priateľmi, ľuďmi či atmosférou mesta. Ako sami vidíte, hrdí v ňom máme byť na čo. Čo by sme však za žiadnu cenu podľa svojich slov nikomu neukazovali? Takmer polovica z opýtaných (45,6 %) by neodporúčala vidieť Poštárku. Ale nie tú, čo nám nosí listy či peniaze. Sídlisko Poštárka. Dokonca ani Vinbarg (7,4 %), hoci je tam najviac bardejovských krásavíc a rovnaký počet neodporúča autobusovú a vlakovú stanicu, ktorej sa však turista zväčša nevyhne.

logo oficial.jpg 

Zhrnutie:

Srdcom Bardejova je námestie s radnicou.

Dobrou vlastnosťou Bardejovčana je pohostinnosť, priateľskosť a radosť / veselosť.

Dôvodom návratu do Bardejova je rodina, resp. domov a okolitá príroda.

Miestom pre selfie je Bazilika sv. Egídia a námestie s radnicou.

Negatívom Bardejova je sídlisko Poštárka.

Najkrajšie ženy sú z Vinbargu.

Chlapov z Bardejova charakterizuje to, že sú pracovití, prípadne špekulanti a pekní.

Nie je jednoznačné miesto, kam by Bardejovčania išli na rande.

Bardejovčania sú hrdí na historické centrum mesta.

(9:40, srdcomvychodniar.sk)

Diskusia
Pridať komentár