V Lenartove sa uskutočnil beh do kopca

98x
16. August 2014

Uskutočnil sa beh do kopca na Kráľovu studňu

 DSC_0306.jpg

OZ Kráľova studňa  usporiadalo tretí  ročník behu do kopca na Kráľovu studňu. To, že tento pretek si postupne získava na popularite svedčí aj fakt, že tohto ročníku sa zúčastnil 79 pretekárov. Na naše prekvapenie to boli bežci z Ukrajiny, Poľska a dokonca aj z Maďarska. Už po druhý krát sa na štart postavila aj bývala československá reprezentantka a účastníčka dvoch olympijských hier  Ľudmila Melicherová, ktorá si veľmi aj tohto roku pochvaľovala atmosféru preteku.

Štart pretekov bol  na motoreste Javorina, kde bolo aj záverečne občerstvenie a vyhodnotenie pretekov. To, že sa na preteku zišla silná konkurencia svedčí aj fakt, že ukrajinskí bežci to poriadne rozbehli a od začiatku bolo jasne, že tu prišli vyhrať. Od štartu  bola na čele preteku ukrajinská dvojica Andrej Ivanov a Anatolij Malyyi z PSC Malyy team Transcarpati  V rozhodujúcom stúpaní si Andrej Ivanov  vytvoril náskok, ktorý si udržal až do cieľa,kde došiel s výborným časom 35:21 min.

V ženskej kategórii jednoznačne dominovala taktiež ukrajinská bežkyňa Natalia Malyia časom 43:30 min. Kým v hlavných kategóriách bežci pretekali do kopca organizátori behu pripravili pre deti beh v obci, kde najmenší pretekári taktiež bojovali o hodnotné ceny. Naša vďaka patrí hlavne sponzorom, ktorí pomohli zorganizovať tento beh a to hlavne firmám  GHP Connection, HM comp , Julio s.r.o,Ing Miroslav Jajko, stavebniny Heraco Raslavice, Minimarket Kotva, Protein gainer. Zároveň chceme poďakovať všetkým, čo pomáhali zorganizovať celý pretek, hlavnému rozhodcovi Petrovi Bucovi a jeho manželke Anke za perfektne odvedenú prácu a taktiež fotografovi Jarovi Šivcovi za naozaj veľmi krásne fotografie z preteku.  Verím, že aj v budúcom roku sa nám podarí zorganizovať už štvrtý ročník behu do kopca na Kráľovu studňu.

Víťazi jednotlivých kategórií a poradie bardejovských bežcov:

Hlavná kategória do 39 rokov: 1.Andrej Ivanov  (PSC Malyy team Transcarpati  ), 4.  Ondrej Benka Rybár ( Zlate), 5. Adrián Vavrek  (M.V.KOV Bardejov), 8.Matúš Chovanec  (Sveržov), 9.Miroslav Lamanec (Lenartov), 10. Jozef Chovanec ( Patriot Bardejov), 11 Rastislav Tomčík (Lenartov), 12. Marian Lazor (ŠKP Bardejov), 15.Adam Čech (M.V.KOV Bardejov),

Muži od 40 do 49: 1. Anatolij Malyyi (PSC Malyy team Transcarpati  ), 6. Stanislav Petrič ( Bardejov).

Muži od 50 do 59: 1.János Bogár (Forro Ensc Maďarsko), 10. Mikuláš Jurčišin (Prepletaj nôžkami Bardejov).

Muži nad 60: 1. Zygmunt Lyznicki (MARKAM MOK Mszana Dolna).

Ženy do 34: Natalia Malyia (PSC Malyy team Transcarpati  ).

Ženy od 35 do 44: 1.Ľudmila Melicherová (JM Demolex Bardejov).

Juniori: 1. Martin Gaňo (JM Demolex Bardejov), 3. Marcel Dudra (Dlhá Lúka), 4. Michal Džunada (Malcov). 5.Dubńanský Radovan (Lenartov), 6. Adam Saxun (Bardejov), Matúš Lukáč (Malcov)

Juniorky:1. Kamila Chomaničová  (behame.sk), 2. Julia Pilárová (Malcov) 5.Michaela Mihaľová  (Malcov)

(18:50, kralovastudna.wbl.sk)

460
Diskusia
Pridať komentár