Kapela No Brake vydala nový klip

6x
18. August 2014

Kapela No Brake boduje! 

 

Nový klip Mankind Overboard

 

Bardejovsko – Ľubovnianska kapela No Brake vznikla v roku 2010. Kapela je ovplyvnená štýlmi ako indie, alternative-rock a punk-rock. Táto „žánrová nezaraditeľnosť“ vyplýva aj z toho, že jednotliví členovia majú široký poslucháčsky záber a výsledkom je pomerne zaujímavá produkcia, ktorá sa neustále posúva kamsi inam. Textovo sa kapela venuje najmä otázkam každodenného života, vzťahov a zábavných situácii.

Členmi kapely sú: Juraj Beňačka - gitara a spev, Martin Beňačka - basová gitara , Stanislav Geci - bicie (Jozef Kaščák - bicie 2010 - 2014).

Kapela No Brake sa sformovala v marci 2010, keď sa k bratom Jurajovi „Eurovi“ Beňačkovi (spev, gitara) a Martinovi „Bráchovi“ Beňačkovi (basová gitara) zo Starej Ľubovne pridal bubeník Jozef „Jizzy“ Kaščák z Prešova. V tejto zostave odohrali niekoľko väčších a menších koncertov.

O dva roky neskôr kapela nahrala svoje prvé EP Big Bang!. Singel Talks zo spomínaného EP sa hral aj v Rádiu_FM a frontman Euro urobil k singlu aj celkom zaujímavý amatérsky klip.
Ponuky na koncerty a rôzne súťaže sa začali množiť a dostavili sa aj prvé menšie či väčšie úspechy. Asi najväčším bolo ocenenie na dvojdňovej medzinárodnej súťaži kapiel v poľskom Chelmstoku, kde No Brake obsadil tretie miesto.

Ďalším dôležitým míľnikom bolo vydanie debutového albumu Hands Indie Air, ktorý obsahuje 10 skladieb. Krst albumu prebehol 2. marca 2013 v Starej Ľubovni. Singel New Hope hralo viacero rádií vrátane Rádia_FM, Jemných Melódií, Rádia KISS či Radia Pool a tiež sa stal najhranejšou skladbou na bandzone.cz. Už čoskoro sa objaví aj klip k tejto piesni. Skôr vznikol aj jednoduchý klip k piesni Don´t Wanna Dance ( But I´d Like To Take Your Pants Off).
Kapela postupne hráva stále viac koncertov a dostala sa aj do finále súťaže Objav východu či Demovnica Rádia_FM.

Kapela bola tiež nominovaná na nováčika roka cien Rádia_FM Radio_Head Awards 2013.

V marci 2014 dochádza k zmene na poste bubeníka. Prichádza Stano Geci známy z pôsobenia v kapelách ako Sonicates alebo Yellowe.

V novej zostave kapela odohrala jarné tour 2014 a chystá sa na letné festivaly.



Medzi doterajšie úspechy kapely No Brake možno zaradiť:


- nominácia na Radio_Head Awards 2013 v kategórii Nováčik roka
- 1. miesto - Osmička Rádia_FM (New Hope) 
- 3.miesto vo finále súťaže Šariš Objav Východu
- 3. miesto na medzinárodnom rockovom festivale Chelmstok 2011 v Poľsku
- 1. miesto na bandzone.cz (New Hope)
- 1. miesto v Demovnici Rádia_FM (New Hope)
- 1. miesto v hitparade mkmb.sk (That Elephant Is Pink)
- 1. miesto - criticmusic.cz
- 1. miesto - Mosakoparáda (klip Talks)
- 1. miesto - Mosakoparáda (klip Point of View)

(10:50, red)

Diskusia
Pridať komentár