V príprave na novú sezónu aj basketbalistky BKM

6x
26. August 2014

V súťaži budú hrať kadetky a žiačky 

img_4262.jpg 

V príprave na novú sezónu sú aj basketbalistky klubu BKM Bardejov.  V týchto dňoch zarezávajú na suchu, poctivo sa pripravujú na sezónu,  ktorá začína v októbri.  Tréner Ladislav Mojdis má k dispozícii dvanásť členný káder, ktorý bude hrať celoslovenskú ligu. Dievčatá minulú sezónu pôsobili v lige starších žiačok, z ktorej sa nedokázali prebojovať do bojov o medaily.  

V uplynulej sezóne mal klub v súťaži celok žien a celok starších žiačok, tento rok ženy hrať nebudú a staršie žiačky prejdú pod kadetky, ktoré taktiež budú hrať celoslovenskú ligu. V súťaží budú aj žiačky, ktoré nastúpia v regionálnej lige. V polovici septembra sa v Bardejove uskutoční medzinárodný turnaj – cena Jána Sidimáka. Predbežná nominácia dievčat je takáto: Pekárová L., Šoltysová, Ristvejová, Fedašová, Ratvajská M. Biľová, Stachurová, Gajdošová, Šalatová, Prokopovičová, Pekárová M., Ferková. Predtým však dievčatá odohrajú turnaj v Poľsku (28. – 29.8.)  a od 5.9. sa predstavia na palubovke v ukrajinskom Ľvove.

V celoslovenskej lige kadetiek je 20 tímov, ktoré sú rozdelené do dvoch skupín po desať družstiev.  Vyžrebovanie prvého kola:

skupina Západ:

11.10.2014

 

1.

BK Slovan Bratislava

BaO Strojár Malacky

2.

BKM Junior UKF Nitra A

BKŽ Levice

3.

BKM Junior UKF Nitra B

BK ZŠ Zvolen

4.

MBK Stará Turá

ŠBK Šamorín

5.

BKM Piešťany

BK Lokomotíva Sereď

skupina Východ:

11.10.2014

 

1.

MBK Región Rožňava

CBK Košice

2.

BKM Bardejov

BAM Poprad B

3.

ŠKBD Spišská Nová Ves

BAM Poprad A

4.

BK SOUŽ Cassovia KE

MBK Ružomberok

5.

Young Angels Košice

BK ŠKP 08 B.Bystrica

(13:50, red)

 

 

Diskusia
Pridať komentár