Saleziáni sú v Bardejove už presne 30 rokov, Valdocco sa vydarilo na jedničku

427x
29. Január 2017

Skvelé Valdocco, diváci tlieskali


Video z celého programu

 

valdocco 2017 (2).JPGDnes (nedeľa, 29. januára 2017) športová hala patrila už dvadsiatemu piatemu ročníku známeho podujatia Valdocco. Popoludní  si program vychutnali stovky divákov, hala bola zaplnená do posledného miesta. Aj tento raz patronát nad udalosťou prevzali saleziáni, rodičia i mládež.

Ani tohto roku nechýbali zábavné scénky, detský a mládežnícky zbor, či hlboké myšlienky, ktoré sa radostne niesli športovou halou. Napriek tomu, že sa don Bosco venoval mládeži a odovzdal jej celý svoj život, si toto podujatie získalo všetky vekové kategórie.

„V januári oslavujeme 30 rokov od príchodu saleziánov do Bardejova. Celá dejová línia bola nastavená tak, že sme si pripomínali tridsať rokov. My saleziáni sme zahrali scénku príchodu do Bardejova, otcovia zahrali scénu z totality, následne sa to presúvalo do oratória na Ťačevskej ulici,  ďalej na Kellerovu ulicu a z nej na Vinbarg. Cieľom bolo predstaviť ľuďom tridsať rokov, ako sa to postupne vyvíjalo. Tohtoročné Valdocco bolo poznačené aj „príchodom Jožka Bližinského tu medzi nás“, keďže pred pár dňami zomrel a v piatok sme ho pochovali tu v Bardejove, ako si želal,“ prezradil pre portál ahojbardejov.sk salezián Viliam Riško.

„Do celého podujatia sa zapojilo množstvo ľudí, od tých najmenších z Poštárky, Vinbargu, cez mladých, animátorov a takisto sme sa zapojili aj my, saleziáni. Počítam, že účinkovalo okolo 100 ľudí. Diváci takéto vystúpenie ocenili, vidia svoje deti, takisto mnohí aj zaspomínali na všetky tie roky. Program sa pripravoval od novembra, poďakovanie patrí aj všetkým, ktorí nám pomáhali,“ dodal Riško.

Natrieskaná športová hala si program užívala a účinkujúcich odmenila mohutným potleskom.

(20:10, j, video: youtube, Peter Lipták)

 

PRIHLASKA-02022017-1.jpg

 

PRIHLASKA-02022017-2.jpg

AhojBardejov.jpg

1185
Diskusia
Pridať komentár