Ministerstvo mení systém pohotovostí, ako dopadnú pacienti v Bardejove?

73x
02. Február 2017

Služby pohotovostí sa budú meniť

nemocnica_ahojbardejovsk_bj_(12).jpg

V Bardejove pohotovosť ostáva

 

V týchto dňoch Ministerstvo zdravotníctva predstavilo nový koncept fungovania pohotovostí. Bude ich menej, no mali by byť efektívnejšie a napojené na urgentný príjem nemocníc, ktoré sa zaoberajú najvážnejšími zdravotnými stavmi. Dotkne sa nový model aj Bardejova?

Pohotovosť bude rozdelená v dvoch kategóriách. Pevná (povinná) a doplnková (dobrovoľná) sieť. Povinných bude na Slovensku 51 a nepovinných 45. V oboch kategóriách bude zaradená aj bardejovská nemocnica s poliklinikou sv. Jakuba. Pevná pohotovosť bude ordinovať od 16.00 hod. do nasledujúceho rána, do 7.00 hod. Počas víkendov a sviatkov sa bude jednať o nepretržitú prevádzku.

Za klasické vyšetrenie pacienti zaplatia desať eur, v prípade úrazu alebo ohrozenia na živote to bude zadarmo. Na ambulantných pohotovostiach si pacienti musia pripraviť 2 eurá. V prípade hospitalizácie to však bude zadarmo. Zmeny by mali začať platiť od druhej polovice tohto roka.

Nové pravidlá musí schváliť vláda a parlament. V prípade, ak sa tak stane, bude pohotovosť v Bardejove aj naďalej každý deň, pre dospelých i pre deti.

(15:05, red) 

 

SuperCentrum Bardejov január 17.jpg

Diskusia
Pridať komentár