Na Ťačevskej ulici v Bardejove robili finančné podvody

14x
08. Marec 2017

Platby do fondu opráv skončili na nesprávnom účte

policia_auto.jpgVyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Bardejove začal trestné stíhanie pre zločin porušovania povinnosti pri správe cudzieho majetku.

V období rokov 2005 až 2015 v Bardejove, doposiaľ nezistený páchateľ (zodpovedná osoba podnikateľského subjektu) prijímala platby do fondu prevádzky, údržby a opráv i úhrady za plnenia od vlastníkov bytov a nebytových  priestorov jedného z bytových domov na Ťačevskej ulici v Bardejove, na vlastný účet.

V uvedenom období tieto finančné prostriedky zadržiavala a nepoužila na úhradu záväzkov dodávateľom médií a služieb, ale použila na iné doposiaľ nezistené účely. Vlastníkom dotknutých bytov a nebytových priestorov tak vznikla škoda  vo výške najmenej  50 600 eur.  Páchateľovi, ak sa vina preukáže, hrozí trest odňatia slobody na tri až desať rokov.

Bardejovský vyšetrovateľ vedie trestné stíhanie vo veci zločinu porušovania  povinnosti pri správe cudzieho majetku ešte v jednom prípade, ktorého poškodeným subjektom sú majitelia bytov jedného z bytových domov na Ťačevskej ulici v Bardejove. Tohto skutku sa dopustil páchateľ (zodpovedná osoba podnikateľského subjektu) v dobe od mája 2011 až doposiaľ. Zodpovedná osoba nevykonala vyúčtovanie použitia fondu prevádzky, údržby a opráv, úhrad za plnenia rozúčtované na jednotlivé byty a nebytové priestory vlastníkom bytov.

Napriek tomu, že majitelia bytov uhrádzali preddavky, zodpovedná osoba im nevrátila prípadné vzniknuté preplatky a zároveň nevykonala vyúčtovanie použitia fondu prevádzky, údržby a opráv, úhrad za plnenia za mesiace január až apríl 2011. V tomto prípade škoda, ktorá vznikla majiteľom, zatiaľ nebola presne vyčíslená.

(11:20, minv.sk)

 

RS ekonomik.jpg

Diskusia
Pridať komentár