Bardejovský hokejista dostal 5 rokov za vraždu

5626x
08. September 2014

Hokejista Ladislav Ščurko dostal trest 5 rokov 

Krajský súd v Košiciach dnes rozhodol o päťročnom treste odňatia slobody pre hokejistu Ladislava Ščurka za vraždu hokejového rozhodcu Mareka Liptaja. Oproti pôvodnému rozsudku okresného súdu Košice I z minulého roku tak znížil jeho trest o jeden rok. Verdikt je právoplatný.

97577.jpg

Odvolací súd podľa zdôvodnenia pri rozhodovaní vzal do úvahy, že k činu sa odsúdený dopustil v stave výrazne zníženej príčetnosti. Okrem iného zohľadnil tiež predchádzajúci život hokejistu, vrátane správania sa v čase väzby i po nej, pričom prihliadol aj na poskytnuté záruky na nápravu odsúdeného, ktoré súdu zaslali mesto Gelnica, či hokejové kluby HC 46 Bardejov a HK Slovan Gelnica.

Na výkon trestu pôjde odsúdený do ústavu so stredným stupňom stráženia. Okresný súd mu vlani určil zároveň ochranný dohľad na jeden rok a psychiatrické liečenie ambulantnou formou.

Odvolanie voči pôvodnému trestu podal Ščurko, ktorý trvá na svojej nevine. V súčasnosti člen klubu HC 46 Bardejov na verejné zasadnutie krajského súdu dnes neprišiel, svoju neúčasť ospravedlnil, pričom súhlasil s konaním len v zastúpení obhajcom.

Podľa súdu Ladislav Š. 5. januára 2008 na odpočívadle štátnej cesty z Košíc do Prešova zavraždil Mareka Liptaja, ktorého bodol a sekol minimálne 19-krát nožom do hornej časti tela. Pozostatky rozhodcu našli v decembri 2008 medzi obcami Huncovce a Veľká Lomnica. Ladislav Š., ktorý sa najprv pred vyšetrovateľom k činu priznal, na súdnom pojednávaní v roku 2010 vyhlásil, že skutok nespáchal a je nevinný. Zmenil tak svoju výpoveď a za páchateľov označil dvoch mužov, ktorých prvýkrát v živote videl na odpočívadle, kam odviezol obeť v osudný deň na stretnutie. 

(16:00, tasr)

Rasťo
23.11.2023 17:37
To fakt?
Toto je Slovensko,vražda z roku 2008 sa rieši ešte v roku 2023...
Valentova
18.05.2023 11:07
Odsudenie hokejisu
nie raz, ale 19x bodol nožom?!!!Ako mohol doteraz hrať v zápasoch bez toho, aby športový klubový lekâr zistil, že je nebezpečný??!!!Za takú vraždu len 5rokov??!! Neskutočné....
Pridať komentár