Stretli sa mamičky, aby nakúpili či vymenili rôzne veci

14x
19. Marec 2017

Po čase opäť Burza mamičiek

17388971_10154901119076352_9219892962147419376_o.jpg

Mamičky si akciu obľúbili

 

Kultúrne a turistické centrum Bardejov a Základná organizácia mladých žien v Bardejove pripravili už štrnásty ročník Burzy mamičiek. Podujatie sa uskutočnilo v piatok 17.3. v poobedňajších hodinách.

Zakladateľkou burzy a hlavnou organizátorkou je Andrea Tribusová, ktorá nám o tejto zaujímavej akcii povedala: „Tento nápad organizovať takéto burzy vznikol v čase, keď som bola na materskej dovolenke. Povedala som si, prečo by mali mamičky kupovať oblečenie stále dookola, keď si ho môžu kúpiť za symbolické ceny alebo si tovar môžu vymeniť. Každou burzou záujem stúpa, veď na prvej burze boli len dve mamičky. Dnes máme 21 predajných stánkov. Pri burze sa pomáha dvom stranám, nielen predávajúcim, ale aj kupujúcim.“

V minulosti sa burza konala aj na iných miestach, no vrátila sa na miesta, kde začínala. „Pôvodne sa Burza mamičiek konala práve v Poľsko-slovenskom dome. Keďže CVČ je zrušené, presmerovali sme túto akciu späť do Poľsko-slovenského domu. Je  spoluorganizátorom akcie  a disponuje materiálnym zabezpečením - stolmi, aj personálnym zabezpečením. V budúcnosti zároveň počítame aj s aktivitami pre deti na hornom poschodí v čase, kým mamičky budú predávať a nakupovať, aby táto aktivita spĺňala nielen predajný účel, ale najmä sociálny. Aby mali mamičky čas a priestor stretnúť svojich známych a v pokoji nakúpiť, porozprávať sa, vymeniť rôzne skúsenosti v tejto uponáhľanej a na čas náročnej dobe,“ uviedla Tribusová a dodala: Poprosila by som mamičky, čo najviac rozprávať o tejto akcii či zdieľať letáčiky na sociálnych sieťach, aby sa čo najviac dostala do povedomia, aj v súvislosti s opätovným miestom organizácie – PSD.  Ak majú mamičky z Bardejova či okolia akékoľvek námety, nápady na akcie, kde by mohla Únia mladých žien napomôcť pri ich organizácii, potešíme sa na emailovej adrese: uniamladychzien.bj@gmail.com.

 

Aj do exteriéru

Na burze sme stretli mamičky s deťmi, ale aj oteckov. Ani pani Andrea neobišla naprázdno. „Super výhodne som si nakúpila a deti vybavila teplákovými súpravami – tovarom, ktorý je u nás najviac žiadaný, hrami a knihami pre deti, ako aj šatami pre seba, za minimálne ceny.“

Ďalšia burza je naplánovaná na máj alebo jún.  Pôjde už o  15. ročník a organizátori plánujú dostať akciu aj do exteriéru.

(12:10, red, foto: KTC Bardejov)

 

pizza akcia marec.jpg

Diskusia
Pridať komentár