Rozhlasová relácia na ZŠ B. Krpelca

92x
23. Marec 2017

22. marec - Svetový deň vody

IMG_0528.JPG

Na ZŠ B. Krpelca sa venujú mnohým aktivitám počas celého roka

 

Na našej škole sme si pripomenuli tento významný deň rozhlasovou reláciou, ktorá bola zameraná na znečisťovanie vody a jej ochranu. V priebehu dňa prebiehali aktivity zamerané na tému voda. Ich cieľom bolo pripomínať si dôležitosť a význam vody, zvýrazniť význam vody pre ľudstvo, upozorňovať na stav a ochranu pitnej vody, oboznámiť sa s rozdelením vôd,  nebezpečenstvom kyslých dažďov, kolobehom vody.

Jednotlivé aktivity boli realizované v učebni biológie a chémie a zúčastnili sa ich žiaci 5., 6. a 7. ročníka. Žiaci diskutovali o význame vody pre živé organizmy a ochrane pitnej vody, demonštračným pokusom zisťovali fyzikálne a chemické vlastnosti vody, ochutnávali rôzne druhy pitnej vody (minerálka, voda z vodovodu, voda zo studne), následne vypracovali pracovné listy týkajúce sa kolobehu vody, znečistenia a ochrany vôd, kyslých dažďov.

V závere hodiny sledovali krátke video o budúcnosti našej Zeme, aby si uvedomili, čo nás čaká, ak aj naďalej budeme znečisťovať životné prostredie a vodu. Pamätajme, že voda je tu pre všetkých, aj pre budúce generácie, preto sa snažme, aby sme ju znečisťovali čo najmenej.

(11:25, I. Makarová)

 

Slavnostny_zapis_do_1.jpg

1224
Diskusia
Pridať komentár