Zábavné hodiny angličtiny s britskými a americkými lektormi v ZŠ na Wolkerovej ulici

8x
24. Marec 2017

Zábavné hodiny angličtiny s britskými a americkými lektormi 

IMG_8202.JPG

Študenti spolu s lektormi

 

Dnes už hádam nikto nepochybuje o tom, že ovládať cudzie jazyky je v dnešnom svete nevyhnutné. Pomáhajú ľuďom nielen získať lepšie pracovné príležitosti, ale zídu sa aj pri poznávaní nových krajín, ich kultúr a tradícií.

Angličtina plní funkciu jazyka medzinárodnej komunikácie vo všetkých oblastiach ľudskej činnosti. Školy sa snažia skvalitniť výučbu, znížiť vekovú hranicu detí začínajúcich s týmto jazykom a do vyučovacieho procesu zaradiť aj zahraničných lektorov. ZŠ na Wolkerovej ulici nie je v tomto smere výnimkou. Už tretí rok pre žiakov našej školy organizujeme intenzívny kurz Týždeň anglického jazyka. Cieľom tohto kurzu je zdokonaliť jazykové schopnosti žiakov pomocou rozšírenej slovnej zásoby, správnej gramatiky a výslovnosti.

Posledný februárový týždeň sme opäť po roku privítali amerických a britských lektorov. Torin Brown z Virgínie v Spojených štátoch amerických, Sam O´Brien a Luke Morgan z Veľkej Británie, mladí rozhľadení ľudia hovoriaci niekoľkými svetovými jazykmi, pomohli obohatiť hodiny angličtiny. Šesť vyučovacích hodín denne si naši šiestaci a ôsmaci, pod vedením týchto skúsených lektorov, ktorí  používali zaujímavé a obohacujúce metódy, hravou  formou nielen precvičili už známe učivo, ale získali aj množstvo nových poznatkov. Nespornou výhodou bolo, že vyučovanie prebiehalo v uvoľnenej atmosfére, čo žiakom pomohlo prekonať počiatočné zábrany, ktoré pri stretnutí s cudzincami pociťovali. Po pár hodinách smelo konverzovali, tvorili projekty a hrali rôzne hry. Lektori nešetrili slovami chvály na adresu našich žiakov, boli milo prekvapení ich vedomosťami.

Po skončení kurzu môžeme konštatovať, že hodiny naplnené hrami a zábavou, ale hlavne  konverzáciou v anglickom jazyku, boli pre deti veľkým prínosom. Týždeň anglického jazyka poskytol žiakom príležitosť uvedomiť si skutočnosť, že sa neučia zbytočne a že vedomosti, ktoré už majú, dokážu využiť v praxi. Dúfame, že tento kurz, ale aj mnohé ďalšie podujatia, týkajúce sa cudzích jazykov, ktoré sa v ZŠ na Wolkerovaej ulici organizujú, vzbudia v deťoch chuť učiť sa cudzie jazyky a že vydržia na tejto náročnej, ale krásnej  ceste za poznaním.

 (13:50, E. Dudinská, foto: J. Dunčák)

Program formovanie postavy Ahoj Bardejov.jpg

Diskusia
Pridať komentár