Vieme, ako bude vyzerať Horný hrad

66x
26. Marec 2017

ahoj reklama marec.jpg

 

* Článok bol uverejnený v novinách AHOJ BARDEJOVízie č. 1/2017

Výstavby a rekonštrukcie v roku 2017

Vizualizácia Horného hradu (3).jpg

Vizualizácia Horného hradu

 

Mesto Bardejov plánuje v roku 2017 dokončiť rekonštrukciu Horného hradu. Termín ukončenia stavby je naplánovaný do konca júla. Súbežne chce mesto pracovať na rekonštrukcii Prašnej bašty a pokračovať v druhej etape hradobného opevnenia v jeho  južnej časti.

Schválený bol aj projekt Zníženie energetických nákladov na prevádzku mestského podniku BAPOS, financovaný z eurofondov. Ukončenie je naplánované na február 2018. Ďalším schváleným je projekt Zníženie energetických nákladov na prevádzku Mestského úradu – dvorného traktu. Projekt je v štádiu verejného obstarávania. Mesto pripravuje žiadosť na výstavbu Komunitného centra Poštárka, ktorý by mal byť spolufinancovaný z dotácie Ministerstva vnútra. Postupne by sa mala začať pripravovať projektová dokumentácia rekonštrukcie budovy bývalej psychiatrie a hľadanie mimorozpočtových zdrojov na jej realizáciu.

Mesto chce v tomto roku začať aj s rekonštrukciou letného kúpaliska, obnovou by mali prejsť aj mestské komunikácie na Homolkovej ulici a v Bardejovskej Novej Vsi. V pláne mesta na tento rok je aj dokončenie krytej plavárne.

 

Vizualizácia Horného hradu (1).jpg

Vizualizácia z hora

 

Výstavba cyklochodníkov

V západnej časti Bardejova je v pláne vybudovať cyklochodník na trase Mokrolužský most – Mníchovský potok. Celková dĺžka chodníka by mala byť v rozsahu 1,2 km.  V pláne je aj výstavba cyklochodníka vedúceho do Bardejovských Kúpeľov.

O všetkých aktivitách vás budeme postupne informovať v ďalších číslach a priebežne aj na portáli ahojbardejov.sk.

 

Vizualizácia Horného hradu (2).jpg

Vizualizácia Horného hradu

(19:55, red)

 

 astra foto (1).jpg

Diskusia
Pridať komentár