Obyvatelia mesta sa môžu stať spolutvorcami

99x
04. Apríl 2017

* Článok bol uverejnený v novinách AHOJ BARDEJOVízie č. 2/2017

Park Európy na AB-čku sa stal pre komunitnú nadáciu výzvou – dokončiť ho!

Vizualizácia Parku Európy.jpg

Vizualizácia Parku Európy 

 

Park Európy je nedokončeným mestským parkom na sídlisku Obrancov mieru od roku 2005. Napriek tomu, že je v ňom koryto potoka i dve základne pre fontány, vodu v nich nenájdete.

Na základe podnetov obyvateľov ponúkla Komunitná nadácia Bardejov mestu – vlastníkovi parku, svoju pomoc s jeho dokončením. Spoločne s dobrovoľníkmi a partnermi – Bardterm a Bapos chceme dokončiť toto dielo. Doterajší „suchý potok“ v parku tak ožije zurčiacou vodou s niekoľkými kaskádami, dolný priestor pred altánkom zatraktívni striekajúca fontána i padajúci „dážď" zo strechy altánka.

Ako zdroj vody využijeme prevažne dažďovú vodu. Realizáciou tohto projektu zároveň sledujeme zlepšiť klímu v parku a jeho okolí, najmä v letných mesiacoch.

S týmto projektom sa komunitná nadácia uchádza o podporu Bardejovčanov. Každý obyvateľ mesta, ktorému záleží na kvalite prostredia v ktorom žije a pracuje, môže sa stať jeho spolutvorcom viacerými spôsobmi:

 

- Do 4. apríla 2017 môžu kupujúci v hypermarketoch Tesco v Bardejove, Stropkove a Medzilaborciach dať „hlas“ nášmu projektu s názvom Park Európy v programe Nadácie Tesco „Vy rozhodujete, my pomáhame“.

- Zúčastniť sa na Benefičnom behu za A(tra)ktívny Bardejov 23. apríla 2017 (registrácia a info na www.knbj.sk). 

- Venovať 2% z dane Komunitnej nadácii Bardejov

 

K oboznámeniu verejnosti s projektom uskutočníme 19. apríla o 15:00 hod. komunitný happening priamo v Parku Európy. Za vašu podporu vopred ďakujeme!

(17:20, J. Jarina)

 

BADUM.jpg

Diskusia
Pridať komentár