Boh posiela na svet svojho Syna

60x
13. Apríl 2017

* Článok bol uverejnený v novinách AHOJ BARDEJOVízie č. 2/2017

Cez kríž ku vzkrieseniu

velka noc.jpg

Veľká noc - najväčší sviatok kresťanov

 

Pôst nám skončil a prehupli sme sa do centrálneho obdobia nášho kresťanského života – do Veľkého alebo Svätého týždňa. V ňom sa nám pripomenú podstatné momenty našej viery. A to je to najdôležitejšie, čo my kresťania cez Veľkú noc máme prijať, prežiť a odovzdať ďalej.

Katolícky kňaz po Premenení dáva veriacim výzvu: „Hľa, tajomstvo viery“ a veriaci odpovedajú (a často si to ani veľmi neuvedomia) tou najpodstatnejšou odpoveďou kresťana: „Smrť tvoju, Pane, zvestujeme a tvoje zmŕtvychvstanie vyznávame, kým neprídeš v sláve“.

Áno, Veľká noc nesie so sebou veľa krásnych zvykov a radosti z prichádzajúcej jari a určite ich treba zachovať; ale to najdôležitejšie je toto naše kresťanské Tajomstvo. Že Boh posiela na svet svojho Syna, aby nám ľuďom ukázal svoju Lásku.

A On ide až po tie najextrémnejšie hranice – dáva za nás svoj život. Nie je nejaký neúspech Jeho misie, nie je to chyba v programe, nie sú to zle zvolené slová alebo postupy... je to Jeho vedomé a chcené rozhodnutie – dať svoj život za nás!

Tu to však nekončí, smrť smeruje ku Vzkrieseniu, Kristus vstáva z mŕtvych, či sa to niekomu páči alebo nie. A to je skutočne to čo prináša našej Veľkej noci tú správnu radostnú nádej. Ani moje slabosti, hriechy, utrpenie, nepochopenie a bolesť nie sú konečnou stanicou môjho života, ale aj ja môžem prejsť cez Kríž ku Vzkrieseniu. Kto to ešte neprežil na vlastnej koži, ten nepochopí, ale kto áno, ten vie o čom píšem.

(18:30, V. Riško)

 

rybia farma- web.jpg

Diskusia
Pridať komentár