Noc plná tanca

36x
17. Apríl 2017

Noc plná tanca

Noc plná tanca-2.jpg

Po celú noc vládla v jedálni Spojenej školy Juraja Henischa fantastická zábava

 

Šušťanie šiat, prepotené košele, spokojné úsmevy a nohy, na ktorých sme si po poslednej preskákanej pesničke neboli istí, či prídeme domov. Aj taký bol trinásty Študentský ples Spojenej školy Juraja Henischa.

Vysoká účasť študentov, živá kapela aj DJ, ktorí zabezpečili zábavu bez nudných prestávok, už pred plesom naznačovali, že aj tohtoročný sa do histórie školy zapíše ako úspešný. Na veľkolepú zábavu, ktorá každoročne plesom vládne, si študenti aj učitelia školy už tak nejako zvykli. Očakávania preto boli vysoké. Našťastie ich priebeh plesu do bodky naplnil.

Organizátormi plesu bola opäť redakcia Gymoša, v ktorej bolo už od začiatku januára rušno, pretože nikto nechcel túto udalosť podceniť. „Zo začiatku sme sa obávali, či nejaký ples bude, no neskôr sa ukázalo, že študenti majú predsa len chuť sa zabaviť. Záujem bol napokon prekvapivý a ples bol vypredaný do posledného lístka,“ spokojne opisuje prípravu plesu člen redakcie Tobiáš Prokop.

Podvečer 2. februára sa sála začala zapĺňať študentmi, ktorí boli zmenení na elegantných mladých ľudí. Všetci netrpezlivo čakali na slávnostný gong, ktorým to celé mohlo začať. Pre neprítomnosť riaditeľa, ktorý sa musel zúčastniť školenia programu Erasmus v Rumunsku, ples netradične otvoril zástupca školy Ján Židzik. „Myslím si, že svoju úlohu zvládol výborne. Príhovor bol krátky a vecný. Presne taký, aké by mali byť všetky príhovory,“ hodnotí otvorenie plesu Tobiáš.

GYMOŠ logo.jpgPo slávnostnom údere na gong už tanečný parket patril úvodnému valčíku v podaní hlavného organizátora plesu Branislava Boďa a učiteľky slovenského jazyka Ivety Paulovskej. Následne sa na parket presunuli všetci študenti a večer plný tanca a zábavy sa mohol začať. „Páčilo sa mi, že hneď po úvodnom tanci sme sa všetci presunuli na parket a až na večeru a polnočnú tombolu bol tanečný parket vždy plný,“ neskrýva svoje pocity žiačka druhého ročníka Natália Banková.

Všade vládla uvoľnená atmosféra a bolo vidieť, že študenti si ples naozaj užívajú. O zábavu sa postarala kapela Elit, ktorej členom je aj bývalý žiak našej školy Kamil Adamišin a vydýchnuť prítomným nedal ani DJ-Jo-ghi, ktorý sa o rozptýlenie postaral medzi prestávkami. „Kapela hrala naozaj skvele a na svoje si mohli prísť naozaj všetci, keďže Yo-ghi vyberal zo svojho repertoáru hity, ktoré rozprúdili aj tých, ktorým sa zdalo, že už naozaj nevládzu. Perfektné bolo aj to, že sme si playlist mohli vyskladať sami, a tak tam každý mohol mať to svoje,“ hodnotí hudobnú stránku plesu študentka Miroslava Trudičová.

Krátko po pol noci sme si dali pauzu od tancovania a netrpezlivo sme s prichystanými lístkami, dúfajúc, že práve tie naše sú šťastné, čakali na rozdávanie tomboly. A tento rok sa mali výhercovia naozaj načo tešiť. Samozrejme sa najviac čakalo na hlavné ceny. Primátor Bardejova Boris Hanuščák do tomboly prispel pánskymi hodinkami a Gymoš venoval tablet a hlavnú cenu, mobil Lenovo. „Tombola je o šťastí a to niekomu praje viac, inému menej. Každý skúsil to svoje šťastie kúpou zopár lístkov a ani ja som nebola výnimkou. A aj keď sa na mňa šťastie usmialo len v podobe kefy ku WC, radosť z toho, že som niečo vyhrala, bola omnoho väčšia,“ neskrýva svoje nadšenie z výhry v tombole Mirka.

Vylosovaním výhercov tomboly sa všetky oficiálne časti skončili a ples pokračoval až do svojho záveru v skorých ranných hodinách. Ostáva len dúfať, že o rok bude ešte lepší.

(17:20, M. Dziaková, foto: T. Prokop)

 

MC Sport1 – kópia.jpg

Diskusia
Pridať komentár