Cieľom je uspokojiť všetkých zákazníkov

34x
23. Apríl 2017

* Článok bol uverejnený v novinách AHOJ BARDEJOVízie č. 1/2017

Inšpirácie z Európy

tvojden (1).jpg

 Tvoj deň sa navštíviť oplatí

 

Mnohé kaviarne v ostatnom čase stavili na domáce koláčiky a rôzne dezerty. Trend prišiel zo západu a aj v našom regióne podniky začali do svojej ponuky zaraďovať sladké dobroty. „Pridali sme sa k týmto trendom, teplú vodu sme teda nevymysleli,“ s úsmevom hovorí sympatická majiteľka kaviarne Tvoj deň Miroslava Mihaľová.

„Mojou záľubou je spolu s manželom navštevovať krásne a nezvyčajné miesta vo svete, kde vyhľadávam kaviarničky, ktoré očaria atmosférou, ktorá sa ani nedá opísať. Pred viac ako polrokom sme otvorili nezvyčajnú kaviareň aj v Bardejove. Prioritou bolo vytvoriť miesto, kde budú mať zákazníci pocit výnimočnosti. Chceli sme, aby si vedeli vychutnať chvíľku svojho dňa. Vedeli sme, že chceme podávať výbornú kávu a poštekliť chuťové poháriky niečím dobrým,“ prezrádza M. Mihaľová a dostáva sa aj k spôsobu prípravy. „Z profesionálneho hľadiska sme v tejto oblasti doma. Koláčiky pečieme sami, každý deň vznikajú nové a nové recepty inšpirované celou Európou. Zo začiatku sme piekli mnoho hodín, degustovali sme spolu s našimi blízkymi, no aj  s profesionálmi z celého Slovenska. Teraz pečie už iba moja sestra, ja jej pomáham vylaďovať chute.“

 

Keď je dopyt vyšší ako ponuka

Koľko v priemere koláčov pripravuje kaviareň denne pre svojich zákazníkov? „Momentálne máme skôr problém s tým, že dopyt prevyšuje našu ponuku. Predávame ich približne sedemdesiat, no sú dni, kedy by sme predali aj viac. Ľudia si nás však často mýlia s cukrárňou a chcú si ich zobrať aj domov. No my ich chceme nechať tu, v tejto kaviarni. Niekedy je potom problém vysvetľovať, že koláčiky sa nedajú zobrať so sebou,“ prezrádza zaujímavú myšlienku Mihaľová. 

Firma pracuje na koncepte, aby vedela uspokojiť potreby všetkých zákazníkov. „Chceme ponechať čerstvosť. Preto zákusky nemrazíme, lebo potom je cítiť, že nie sú čerstvé. Každý je predaný do 24 hodín. Veľa sme odpozerali od iných kaviarní, pri príprave nepoužívame umelé veci, žiadne náhrady, nič v prášku. Hneď to je cítiť aj na chuti. Možno aj preto je v predaji menej kusov, no sú kvalitné.“

 

Každý deň iné

Koláče sú pripravované z knižných i internetových receptov. Často krát sa však zmiešajú dva recepty dokopy a vznikne nový, tretí. Najviac ľudí kaviareň navštevuje v lete, no ani zimné obdobie nezaostáva. Spokojnosť oceňujú aj zákazníci.

(19:05, red)

 

logo plagát SG 2016.jpg

Diskusia
Pridať komentár