Slávnostne otvorili zrekonštruované gynekologicko – pôrodnícke oddelenie

162x
25. Apríl 2017

Rekonštrukcia gynekologicko-pôrodníckeho oddelenia

 

Reportáž

 

V bardejovskej Nemocnici s poliklinikou sv. Jakuba, n.o., slávnostne otvorili rekonštruované gynekologicko-pôrodnícke oddelenie. Rekonštrukcia pozostávala z rekonštrukcie gynekologickej časti, rekonštrukcie pooperačnej izby a rekonštrukcie vstupu vrátane kamerového systému. Celková suma bola takmer 60 – tisíc eur.

Touto rekonštrukciou sa výrazne zlepší sociálny komfort pre pacientky. Nemocnica má k dispozícii 45 lôžok, 20 na gynekologickej časti a 25 na pôrodníckej časti. Deväť lôžok sa nachádza v nadštandardných izbách. 

Rekonštrukciou pooperačnej izby sa zlepší zdravotná starostlivosť o pacientky v pooperačnom období a zníži sa riziko komplikácii. Moderný vstup do priestorov gynekologicko-pôrodníckeho oddelenia vrátane kamerového systému výrazne prispeje k zlepšeniu hygienicko – epidemiologického režimu a zabezpečí sociálny komfort a bezpečnosť pre pacientky a personál.

Gynekologické pacientky, rizikovo tehotné a mamičky po pôrode nachádzajú komplexnú starostlivosť na jednom mieste od ambulantnej starostlivosti cez lôžkovú starostlivosť, pôrod vrátane sekcii a následnú starostlivosť o bábätko.

V uplynulom roku sa v Bardejovskej nemocnici narodilo 1025 detí a počet operácii sa vyšplhal na viac ako 1400. Počet hospitalizovaných pacientiek bol viac ako 2300. 

nemocnica sl otvorenie (4).JPG

O program pri slávnostnom otvorení sa postarali žiaci Hotelovej akadémie v Bardejove

Viac sa už dozviete z priloženej reportáže.

(12:20, j, L. Urbán, foto: pk)

 

steakhouse2.jpg

 inzercia 2-2017.jpg

1255
Diskusia
Pridať komentár