Pavol Ceľuch povedie dobrovoľných hasičov

407x
27. Apríl 2017

Dobrovoľným hasičom bude šéfovať starosta

Celuch.JPGStarosta obce Sveržov Pavol Ceľuch sa stal novým prezidentom Dobrovoľnej požiarnej ochrany. Na nový post ho zvolili delegáti Republikového valného zhromaždenia dobrovoľnej požiarnej ochrany na Slovensku. Vendelín Horváth ostáva vo funkcii generálneho sekretára.

Spoločné stretnutie sa uskutočnilo 22.4.2017 a delegáti okrem iného aj tento raz zhodnotili päťročné obdobie od posledného zhromaždenia v roku 2012 a schválili program činnosti na najbližších päť rokov.

Dobrovoľných hasičov na celom Slovensku by podľa Pavla Ceľucha mali čakať nové výzvy. Pokračovať budú aj rekonštrukcie hasičských staníc, pribudne aj nová technika. Podpora pre dobrovoľných hasičov je každým rokom vyššia.

Účastníci stretnutia si minútou ticha uctili hasičov zosnulých v uplynulom období. Doterajší prezident DPO SR Ladislav Pethö poďakoval ministrovi vnútra za podporu dobrovoľných hasičov.

Ocenil naštartovanie financovania dobrovoľných hasičov a novú techniku, ktorá pomáha chrániť životy a majetok všetkých občanov Slovenskej republiky.

(18:15, dk, foto: internet)

 

Archeus reklama noviny.jpg

Diskusia
Pridať komentár