Jazdecké preteky v parkúrovom skákaní napísali ďalšiu kapitolu

161x
11. Máj 2017

Súťažili aj o cenu primátora

Reportáž

 

V areáli Spojenej školy na Štefánikovej ulici sa v nedeľu siedmeho mája uskutočnil už dvadsiaty tretí ročník jazdeckých pretekov v parkúrovom skákaní. Organizátorom bolo Mesto Bardejov, Spojená škola na Štefánikovej ulici a Jazdecký klub Novotný Abrahámovce.

V nie príliš ideálnom počasí sa na akcii zišli desiatky koňov i samotných pretekárov. Podmočený terén preveril ich zručnosti, hlavne tých začínajúcich, ktorým patrila prvá disciplína v prekážkach do 90 centimetrov. Víťazkou sa stala Klaudia Hanková z Prešova.

Druhá disciplína v prekážkach do sto centimetrov patrila Nikolete Sperkovej z Kežmarku a takisto aj tretia disciplína do 110 centimetrov.

V štvrtej súťažnej disciplíne o Pohár primátora mesta vo výške 120 centimetrov si najlepšie počínal Kamil Kaučák zo Sniny na koni Latina.

 

Príjemná atmosféra

V peknom areáli Spojenej školy boli pre stovky divákov pripravené aj rôzne atrakcie. Vystúpila country kapela, autopredajcovia ponúkli na obhliadku svoje nové autá, k dispozícii bola jazda na poníkoch, skákací hrad, autíčka či šmýkalky. Nechýbali ani stánky s občerstvením či predaj rôznych suvenírov.

Aj keď počasie nevyšlo podľa predstáv, Bardejovčania si cestu našli a vytvorili príjemnú atmosféru. Podujatie sa tak aj tento rok vydarilo.

(20:45, M. Baranová, mk)

spojena skola stefanikova.jpg

 

 

1262
Diskusia
Pridať komentár