Dominancia pod sitom

48x
22. Máj 2017

Gymoš: Ukázali sme bojovnosť

Dominancia pod sitom-2.jpg

Jedným z najlepších hráčov celého turnaja bol  Jakub Kučečka, pri smeči počas finálového zápasu proti Strednej priemyselnej škole

 

Po dievčenskej decembrovej obhajobe prvého miesta na Vianočnom volejbalovom turnaji dvojíc sa rovnaký kúsok podaril aj chlapcom na Okresnom kole vo volejbale stredných škôl.

Krátko po dvanástej hodine sa definitívnym víťazom okresného volejbalového turnaja v priestoroch telocvične Strednej priemyselnej školy (SPŠ) v Bardejove stali volejbalisti Spojenej školy Juraja Henischa. Obhájili tak minuloročné víťazstvo a opätovne postúpili na krajské kolo. „Pravdupovediac, toto víťazstvo som očakával, aj keď chlapci v druhom finálovom sete podcenili svojho súpera, čo sa im skoro vypomstilo, ale nakoniec si to vybojovali. Najťažší zápas však nebol ten finálový, ale zápas o postup zo skupiny,“ hodnotí výkon žiakov učiteľ telesnej výchovy a vedúci družstva Peter Blažejčík.

Volejbalisti hrali v dvoch skupinách. K dispozícií boli telocvične Strednej priemyselnej školy a Gymnázia Leonarda Stöckela. V prvej skupine si postup do finále vybojovali chlapci domácej (SPŠ), a to výhrami nad Hotelovou akadémiou Jána Andraščíka a Spojenou školou Štefánikovou.

GYMOŠ logo.jpgV druhej skupine domácim neprialo aj napriek tomu, že v prvom zápase Gymnázium Leonarda Stöckela porazilo v dueli Súkromné gymnázium. Tu o postup do finále rozhodoval až tretí, a zároveň posledný zápas v tejto skupine. Kým prvý set putoval na stranu domácich, o druhom sete jednoznačne rozhodli tvrdé smeče a pevné bloky zo strany hráčov Spojenej školy Juraja Henischa, a bolo jasné, že o víťazstve rozhodne tretí set. Ten bol medzi hráčmi dosť vyrovnaný, ale víťazi druhého setu si svoje víťazstvo udržali a po výhre 2-1 nepustili domácich do finále.

„Bol to veľmi silný súper, ktorý na nás hneď od začiatku tlačil a my sme sa nevedeli zohrať. Preto sme prvý set prehrali,“ priznáva kapitán tímu Kristián Angelovič. „Ďalšie dva sety sme s podporou lavičky a väčšou koncentráciou sa na hru otočili a tešili sme sa z tejto náročnej výhry.“

 

Napätá situácia

Finálový zápas prebiehal už v domácej telocvični Strednej priemyselnej školy. V tomto dueli sa pod sitom stretli víťazi z prvej a druhej skupiny Stredná priemyselná škola a Spojená škola Juraja Henischa. Od začiatku bola v telocvični napätá situácia, ktorá po ľahkom vyhratom prvom sete z hostí opadla. Možno aj to bolo dôvodom, že v úvode druhého setu sa do vedenia dostali domáci. To však netrvalo dlho. Tím Spojenej školy Juraja Henischa ukázal svoju bojovnosť, stav po dramatickom priebehu dorovnal a v závere set dotiahol do víťazného konca. Po psychicky aj fyzicky náročnom finálovom zápase sa z titulu tešili hráči zo Spojenej školy Juraja Henischa. „V tomto sete sme od začiatku dominovali v smečoch aj na blokoch. Je pravda, že v druhom sete ukázala svoje kvality aj Stredná priemyselná škola, no my sme sa až do poslednej chvíle nevzdali. Po neskutočnom sete sme nakoniec zápas dotiahli do úspešného konca a po výsledku 16:14 je prvé miesto naše,“ neskrýval radosť tesne po finále jeden z najlepších hráčov turnaja Jakub Kučečka.

V konkurencii šiestich družstiev tak naša škola úspešne obhájila minuloročné prvenstvo. Chlapci na svojich tvárach neskrývali radosť rovnako, ako ich učiteľ Peter Blažejčík: „Chlapci podali výborný výkon. Bol som s nimi spokojný. Síce im trochu nevyšiel prvý set proti Gymnáziu Leonarda Stöckela a druhý set, ktorý odohrali vo finále proti Strednej priemyselnej škole, no nakoniec zabojovali a ukázali viac hernej kvality, ale aj morálno-vôľových vlastností ako ich súperi.“

(18:25, E. Babčáková)

 


Diskusia
Pridať komentár