Akadémia pri príležitosti Dňa rodiny

24x
29. Máj 2017

Vďaka mamka a ocko

IMG_3654nn.jpg

Svojim programom sa deti postupne predviedli piesňami, básňami, scénkami a tančekmi

 

„My nesieme sedmokrásky,

v nich máte mamka a ocko našej lásky.

Ste pevný strom, o ktorý sa oprieť smieme,

za všetko, Vám zo srdca ďakujeme”.

Tieto verše a aj iné zneli z úst najmenších, ale aj veľkých, ktorí sa  stretávali,  aby sa spolupodieľali na príprave akadémie z príležitosti  „Dňa rodiny“. Rodina tvorí dôležitú súčasť života každého z nás. Je miestom lásky, bezpečia a odovzdávania základných ľudských hodnôt. 

 Príjemné jarné popoludnia doprevádzala detská vrava, smiech a najmä usilovná práca. Takýmto spôsobom, im blízkym- piesňami, básňami, scénkami a tancom sa chceli poďakovať svojim najdrahším, mamke a ockovi a aj starým rodičom. V školskej učebni sa striedali najmenší, starší, ale aj najstarší.  Spoločnými silami pripravili pásmo básni, scénok, piesni, tancov, srdečných blahoželaní a vytvorili veľkú rodinu, v ktorej vládla láska, radosť, porozumenie, a predovšetkým  Božie požehnanie.

 Po zodpovednej príprave pozvali deti svojich rodičov a starých rodičov, aby im predviedli, čo s láskou pripravili.

19. máj sa na ZŠ Vinbarg niesol v znamení slávnostnej atmosféry z príležitosti “Dňa rodiny”. Zvedavé otázky najmenších, kedy príde moja mamka, ocko, babka, dedko, nemali konca. Rodičia a starí rodičia pomaly začali prichádzať a každé dieťa si svojich najbližších odviedlo a usadilo. Školská jedáleň sa zaplnila do posledného miesta. Svojim programom sa deti postupne predviedli piesňami, básňami, scénkami a tančekmi, v ktorých preukázali svoju šikovnosť, odvahu, snahu a najmä lásku, s ktorou pásmo pripravili. Od všetkých prítomných si vyslúžili obrovský potlesk a v nejednom prípade, aj slzy dojatia.

V závere odovzdali pekne darčeky vyrobené na hodinách výtvarnej výchovy.

 “3D- Radosť rozdávaním rastie” bolo vidieť na tvárach všetkých prítomných. Akadémia bola milým svedectvom, že rodina je Božím darom a  rodičovské ruky sú nikým a ničím nenahraditeľné.

Prípravu akadémie viedli Mgr. Daniela Katušinová a Mgr. Janka Harčárová.  Hudobným  a tanečným doprovodom doprevádzali Mgr. Eva Eliášová, Mgr. Anna Rohaľová a Mgr. Iveta Klimkovská, výtvarnú zložku zabezpečila Mgr. Marianna Antolíková.

A čo dodať na záver? Milí rodičia, ďakujeme za Vaše deti, ktoré sú veľkým darom, nielen pre Vás, ale aj pre nás.

(19:20, J. Harčárová)

Bersicomp.jpg

Diskusia
Pridať komentár