Bardejovskí fotografi vystavujú svoje diela

31x
02. Jún 2017

Výstava „FOTOGRAFIE“ členov fotoklubu BARDAF Bardejov

 bardaf (12).jpg

Vystavujúci fotografi

 

Dňa 1.6.2017 sa uskutočnila vernisáž výstavy členov fotoklubu BARDAF Bardejov, ktorého založenie sa datuje na rok 2006 aj keď história bardejovskej fotografia siaha oveľa ďalej.

Prvým predsedom klubu BARDAF bol Leonard Baňas a spolu s ďalším zakladateľom Gabrielom Gruntom tvorili na začiatku šesťčlenný kolektív priaznivcov fotografie. Postupne pribúdali ďalší členovia a fotoklub sa účasťou na fotovýstavach na Slovensku,  ale aj v zahraničí začal zviditeľňovať. Prišli prvé úspechy na medzinárodných salónoch – medaily, diplomy, akceptácie. Výsledkom činnosti klubu bolo ocenenie zlatou medailou na fotosalóne TRIERENBERG SUPER CIRCUIT v súťaži klubov v roku 2012 a v roku 2017.

Od roku 2011 sa úspešne zúčastňuje medzinárodnej súťaže klubov v Paríži. Fotoklub BARDAF sa stal najúspešnejším klubom na Slovensku v získavaní medzinárodných fotografických titulov FIA a EFIAP.

V roku 2012 zriadil fotoklub galériu v Kine Žriedlo v Bardejovských kúpeľoch a neskôr aj galériu v parku Emila Korbu v Bardejove, kde sú panely inštalované priamo na hradobnom stredovekom opevnení.

Od roku 2012 organizuje BARDAF medzinárodný fotosalón „Bardaf  international exhibition“ a od roku 2014 „Bardaf sprin international“ pod patronátom medzinárodne fotografickej federácie FIAP.

Autorské výstavy členov fotoklubu je možné vidieť aj v priestoroch knižnice Dávida Gutgesela v Bardejove.

Na hore uvedenej výstave v Poľsko-slovenskom dome v Bardejove  prezentuje svoje nadrozmerné fotografie 12 členov fotoklubu BARDAF Bardejov.

(19:00, F. Hažlinský, foto: J. Gutek, KTC)

 

Kat - AB007.jpg

1273
Diskusia
Pridať komentár