Do Bardejova zavítal Robert Fico, sľúbil finančnú pomoc

26x
08. Jún 2017

Robert Fico znova v Bardejove

Fico v Bardejove (2).jpg

Robert Fico si prezrel aj výstavbu Horného hradu

 

Do Bardejova dnes (štvrtok, 8.6.2017) zavítal premiér Robert Fico. Počas pracovného výjazdu navštívil aj mesto na Hornom Šariši, kde sa stretol so študentmi Gymnázia Leonarda Stöckela, s ktorými sa porozprával o téme Slovensko a Európska únia, navštívil Hnedý priemyselný park, prezrel si mesto, absolvoval rokovanie s primátorom Borisom Hanuščakom a predstavil sa aj na tlačovej konferencii.

Robert Fico prezradil, že Bardejov dostane vyššiu sumu peňazí na rekonštrukciu historických pamiatok. V Dlhej Lúke veľká voda zničila most a na výstavbu nového je pripravených 300 000 eur. Celkové náklady sa odhadujú ešte o sto tisíc eur viac.

"Už počas minulej návštevy som prisľúbil primátorovi podporu, pokiaľ ide o most v Dlhej Lúke, v časti Bardejova, vo výške 300.000 eur. Dnes sme to definitívne dohodli, hovoril som s ministrom financií. V podstate môže mesto začať robiť verejné obstarávanie. Na tento most sme garantovali príspevok zo štátu vo výške 300.000 eur. Ale chcem predovšetkým ponúknuť mestu Bardejov návštevu celej vlády, pretože budeme chcieť prijať v Bardejove akčný plán. Verím, že so skúsenosťami, ktoré má primátor a jeho tím, tento akčný plán bude na mieru ušitý pre toto mesto a pre tento okres," prezradil na tlačovke Fico.

 

Navštívil aj firmy

Ten zároveň navštívil Hnedý priemyselný park, kde sa stretol s vedením firiem DLK, s.r.o., a Rompa CZ, s.r.o., a prezrel si výrobné priestory, na revitalizáciu ktorých získalo mesto financie z EÚ. Nechýbali ani krátke rozhovory so zamestnancami. Firma DLK bude zamestnávať viac ako 50 ľudí, Rompa približne 70 ľudí a následne až sto ľudí. Podľa B. Hanuščaka sú rozpracované zmluvy s viacerými firmami, no ich mená a presné termíny začatia výroby konkretizovať nechcel.  Priemyselný park by mal zamestnávať viac ako 350 ľudí.

Vláda Slovenskej republiky podporí najchudobnejšie okresy na Slovensku. Ich počet sa rozrástol už na sedemnásť okresov a medzi nimi nechýba ani Bardejov.

(20:45, j, foto: KTC Bardejov)

 

Bilingvál-leták-1.jpg

1275
Diskusia
Pridať komentár