Maturitné skúšky na Obchodnej akadémii

37x
09. Jún 2017

Na Obchodnej akadémii v Bardejove maturoval 45. ročník absolventov

OA.JPG

Maturantky na Obchodnej akadémii

 

Maturita alebo skúška dospelosti je pre väčšinu stredoškolákov priepustkou zo školských lavíc a zároveň vstupenkou do pracovného alebo vysokoškolského sveta. Študenti Obchodnej akadémie v Bardejove už majú tento dôležitý krok za sebou.

V týždni od pondelka 22. mája 2017, predstupovali pred skúšobné komisie a prezentovali svoje vedomosti. K zelenému maturitnému stolu na obchodnej akadémii pristúpili všetci študenti 4. ročníka. Vedomosti zo slovenského jazyk a literatúry, cudzieho jazyka a odborných predmetov preverovalo 7 maturitných komisií. Chodby školy zívali v minulom týždni na Obchodnej akadémii v Bardejove prázdnotou.

Študenti sedeli buď za zeleným maturitným stolom alebo v triede, kde sa do poslednej chvíle snažili pripraviť na dôležitú skúšku. Stres a nervozita je pri skúške dospelosti normálna. Skúšku dospelosti majú už naši študenti za sebou a my všetkým maturantom želáme veľa úspechov v ďalšom štúdiu na vysokých školách alebo v pracovnom živote.

Najlepší účtovníci získali certifikát, ktorý naša škola udeľuje študentom v spolupráci s firmou MK soft s.r.o., ktorá sa zaoberá vývojom a predajom ekonomického softvéru. Tento certifikát deklaruje, že jeho majiteľ úspešne zložil praktickú maturitnú skúšku alebo obdobným spôsobom boli preverené jeho znalosti v danom programe. Držiteľ certifikátu vie program ovládať a pracovať s ním. Týmto certifikátom chceme dať našim študentom niečo naviac, aby na profesionálnej úrovni zvládali úkony súvisiace s jednoduchým a podvojným účtovníctvom a taktiež úkony v oblasti miezd a personalistiky a tým im pomôcť ľahšie sa zamestnať.

(16:00, red)

Kat - AB007.jpg

Diskusia
Pridať komentár