Kradli, aj keď majitelia boli doma

16x
15. Jún 2017

Postupovali spoločne

kradez v dome.jpgZ prečinu porušovania domovej slobody obvinili v utorok svidnícki policajti 23 ročného Prešovčana, 22 ročného muža zo Zborova a dve ženy vo veku 18 a 19 rokov z obce Nižný Tvarožec.

V pondelok (12.6.2017) krátko po 13.00 hod. prišla obvinená štvorica k jednému z rodinných domov v obci Ladomírová. Ženy ostali na ulici dávať pozor a muži vošli na pozemok pri rodinnom dome. Cez neuzamknuté dvere vošli dnu do domu, odkiaľ ukradli pokladničku v tvare holandský drevák s finančnou hotovosťou 20 eur.

Následne boli vyrušení obyvateľom domu, ktorý na nich začal kričať, aby opustili rodinný dom, na čo obidvaja vybehli von na ulicu.

Obvinení muži sa toho istého dňa mali dopustiť ešte jednej krádeže. V čase okolo 15.30 hod. prišli do obce Vagrinec a bez použitia násilia vošli na riadne oplotený a neuzamknutý pozemok nachádzajúci sa pri jednom z rodinných domov. Mladší z obvinených nastavil staršiemu ruky, aby mu uľahčil vojsť cez otvorené okno do izby v dome. Tomuto sa podarilo strčiť do vnútra izby ruky, avšak v tom bol vyrušený obyvateľkou domu. Obidvaja sa zľakli a ušli preč, nespôsobili žiadnu škodu.

Na všetkých štyroch obvinených bol spracovaný podnet na návrh na vzatie do väzby.

(8:55, red)

 

RATH 2017.jpg

Diskusia
Pridať komentár