Škôlkari znova roztancovali celé Radničné námestie

16x
22. Jún 2017

Po roku znova v Bardejove

Reportáž

 

Na Radničnom námestí bolo začiatkom týždňa rušno. Pri pódiu sa zišli desiatky škôlkarov, ktorí si prišli zatancovať na treťom ročníku tanečnej prehliadky, ktorá je venovaná deťom predškolského veku.  Organizátorom sa stala Spoločnosť pre predškolskú výchovu Bardejov, na čele ktorej stojí Natália Bombová. Na pódiu sa predstavilo päť materských škôl - Kvapôčka z Komenského ulice 24, ktorá mala na súťaži až tri triedy, Zvedavé slniečka z Bardejovskej Novej Vsi, Margarétka z Materskej školy Pod papierňou, Vševedkovia z Vinbargu a Farbička z Nábrežnej ulice.

Pred samotnou prehliadkou sa na pódiu predstavil aj Akcent z Moskvy a Paparac Kvetka z Bieloruska, ktorí sa zároveň zúčastnili aj Šarišských slávností tancov a piesní v Raslaviciach.

Choreografiu žiakom pripravovali ich učiteľky, ktoré deti pripravili výborne a treba povedať, že tanečné pohyby boli úchvatné.  Po dotancovaní boli všetky deti ocenené zlatými medailami. Za najlepšiu choreografiu bola ocenená materská škola Zvedavé slniečka z Bardejovskej Novej Vsi. Po druhom ročníku, ktorý sa uskutočnil taktiež na námestí, sa vydaril aj tento tretí a organizátori veria, že sa postupne vytvára škôlkarská tanečná tradícia.

(19:25, ph,pk)

 

 

logo plagát SG 2016.jpg

1286
Diskusia
Pridať komentár