Partizánky porazili Nitru a získali prvé tri body

6x
28. September 2014

Prvé víťazstvo žien, ďalšie junioriek

IMG_3957.JPG

Futbalistky Partizána Bardejov privítali na ihrisku v Bardejovskej Novej Vsi celok Hornej Nitry. V štvrtom kole (pre domáce druhý súťažný zápas - prvé dva nehrali pre reprezentačné povinnosti) sa naskytla príležitosť získať prvé prvoligové body. Podobne ako Bardejov, aj Nitra je v súťaži nováčikom. Ženy v úvodnom zápase prehrali s majstrom z Nových Zámkov najtesnejšie, juniorky vyhrali rozdielom triedy http://ahoj.tv/clanok/partizanky_si_odbili_premieru_proti_majstrovi.html

V sobotu sa od 13:00 hod. predstavili ženy a od úvodných minút ukazovali, kto bude pánom na trávniku. Hosťujúcim hráčkam nedali žiadnu šancu a už do polčasu bolo 3:0. Najprv sa presadila Šurnovská, tak Mikolajová a v závere prvého polčasu aj Roháčová. Mrzí zranenie Strončekovej v 13. minúte.

Aj v druhom dejstve boli aktívnejšie domáce, aj keď Horná Nitra vyrážala do nebezpečných brejkov. Niekoľkokrát hostky ohrozili gólmanku Kuľkovú, tá však v bráne bola pozorná. Domáce futbalistky ukázali, že vedia vyrážať do rýchlych protiútokov, čo sa im môže v ďalšom priebehu sezóny zísť.

Na 4:0 zvyšovala opäť Roháčová a pred koncom zápasu piaty gól pridala Bochinová.  Bardejovčanky sa dočkali plného bodového zisku hneď v druhom súťažnom stretnutí.

Po zápase bol spokojný tréner Jozef Matej st., k duelu sa vyjadrila aj domáca kapitánka Daniela Hovancová.

Partizán Bardejov – Horná Nitra 5:0 (3:0)

Góly: 35. Šurnovská, 39. Mikolajová, 45. a 57. Roháčová, 87. Bochinová

Partizánky nastúpili v tejto zostave: Kuľková – Čekanová, Polláková, Strončeková (13. Bochinová), Šurnovská (88. Vajdová), Semhricová (72. Berežná), Rosoľanková, Mikolajová, Fedorková, Roháčová, Hovancová

Po ženách nastúpili na stretnutie aj juniorky.  Aj v tomto zápase boli domáce hráčky miernym favoritom.  No úvod zápasu bol opatrný a hra sa odohrávala prevažne v strede ihriska. Hostky sa domácich nebáli a išli naplno, vedeli sa dostať aj do útoku. V 15. minúte po pravej strane unikla Chládeková, ktorá pre zranenie nechytala ale hrala, loptu si potiahla až do šestnástky a chladnokrvne prelobovala brankárku Nitry – 1:0. V prvom polčase už gól nepadol a domáce museli ostať trpezlivé. Hostky sa snažili vyrovnať, no domáca obrana bola pozorná. Dobre ju dirigovala mladá Mochnacká. V 51. minúte videla červenú kartu hosťujúca brankárka Rudzanová za nešportové správanie a za ruku mimo pokutového územia. V 59. minúte zvýšila na 2:0 Kubová a Iľková  o deväť minút potvrdila domácu výhru. Bardejovčanky zvíťazili aj v druhom stretnutí v sezóne.

Partizán Bardejov – Horná Nitra 3:0 (1:0)

Góly: 15. Chládeková, 59. Kubová, 68. Iľková

Partizánky nastúpili v tejto zostave: Mochnacká – Čerkalová (41. Iľková), Vagaská (65. Bosáková), Gmitterová, Kubová, Jančuvová (73. Valancová), Cingeľová, Chládeková, Kyjovská (71. Čontová), Mazurová, Vataščáková (53. Kleinová)

(13:10, j)

493
Diskusia
Pridať komentár