Psov v Bardejove nechcem!

129x
28. September 2014

Blog: Psov v parku nechcem!

IMG_9790.JPG

V našom meste sa v poslednom čase veľa diskutovalo a diskutuje o zákaze vodenia psov do Promenádneho parku.  Aj na internete sa toho popísalo veľa. Stačilo si pozrieť zopár článkov a reportáži alebo si prečítať niekoľko názorov na tému psičkári.  Bardejovská verejnosť sa rozdelila na dva tábory: jedni chcú a druhí nechcú.  „Do Promenádneho parku bol vstup psičkárom najprv povolený. Viacerí vlastníci psov však ignorovali vrecúška a odpadkové koše, určené na odpratávanie výlučkov ich miláčikov. V parku sa začali množiť psie exkrementy, a preto mesto zasiahlo. Zakázalo vstup psom do Promenádneho parku,“  dočítala som sa v jednom článku. A plne súhlasím. 

Mali alebo nemali by mať psy povolené chodiť do parku? Nemali! A myslím si, že každý (a je to väčšina), kto psa nemá, by so mnou súhlasil.

Veľakrát som bola v parku sama alebo s dieťaťom a len tak okolo mňa sa prehnal veľký pes. Mnoho raz sa dieťa, a nielen moje, rozplakalo, psa sa zľaklo. Psy do parku nepatria a plne súhlasím s tvrdením, že psy do Promenádneho parku majú zákaz vstupu!

No aj po tomto zákaze psy chodia – a aj voľne, samé – po celom parku a nikto to nekontroluje, nerieši. Načo máme v meste políciu? Odpoveď na to asi neexistuje. Alebo sa psy v parku majú riešiť ináč?

Psy by v Bardejove nemali čo robiť – bez majiteľa, vodítka, a náhubku. Majiteľ bez vrecúšok by mal dostať pokutu.

(16:30, mata) * Redakcia do blogov nezasahuje, ani sa s príspevkami nijako nestotožňuje

Diskusia
Pridať komentár