Príďte na Alžbetínsky deň pozdraviť cisárovnú Sisi

20x
10. August 2017

Značka Sisi zažíva v Bardejovských kúpeľoch rozvoj

sisi2017.JPG

Pripravený bude bohatý program

Dospelí i deti si budú môcť vychutnať atmosféru rakúsko-uhorskej monarchie v nedeľu 20. augusta v Bardejovských Kúpeľoch. Na tradičnom ALŽBETÍNSKOM DNI, na počesť pobytu cisárovnej v Bardejovských kúpeľoch v roku 1895, ich pozdravia cisárovná Alžbeta (zvaná Sisi) a cisár František Jozef I (Franz Jozef), ktorí sa budú prechádzať po areáli kúpeľov. Pospolitý ľud sa bude s nimi môcť vyfotografovať a k dispozícii sú aj spomienkové predmety na cisárovnú. Informuje o tom Jaroslav Komora, generálny riaditeľ kúpeľov.

Breisky jul2017.jpg„Tento rok organizujeme už 14. ročník Alžbetínskeho dňa a jeho začiatok je naplánovaný pred kúpeľnou kolonádou v nedeľu 20. augusta od 14.30 hod. Hlavná časť programu potrvá do 17.00. Spomienková slávnosť začne historickým sprievodom cisárovnej Alžbety s manželom cisárom Františkom Jozefom po areáli Bardejovských kúpeľov, o 15.00 hod. zaznejú v Kúpeľnej kolonáde slávnostné fanfáry a uvítacia reč zástupcu kúpeľov. O 15.15 hod. nasleduje položenie kvetov k pomníku Alžbety a prednes slávnostnej básne. O 15.30 návštevníci uvidia dobovú scénku a dobový tanec. Slávnosť zakončí koncert orchestra na Kúpeľnej kolonáde,“ pozýva J. Komora.

Dodáva, že sprievodnými akciami sú: výstava fotografií z príležitosti pobytu kráľovnej Alžbety v priestoroch Kúpeľnej kolonády a predaj spomienkových predmetov a suvenírov k pamiatke Alžbety na recepcii liečebného domu Alžbeta. Návštevníkov pozývajú aj do Muzeálneho apartmánu Sisi v čase 16.00 – 18.00, kde bude prehliadka za účasti sprievodcu a krátke priblíženie života cisárovnej Sisi.

 

Za pol roka takmer 2 milióny eur

V Bardejovských kúpeľoch vlani v auguste slávnostne znovu otvorili po kompletnej rekonštrukcii historický hotel Alžbeta, ktorý nesie meno rakúskej cisárovnej a uhorskej kráľovnej Alžbety. Rekonštrukcia trvala 6 mesiacov a vyžiadala si 1,95 mil. eur, vrátane interiéru. V rámci rekonštrukcie vytvorili kráľovský apartmán Sisi. Pred rekonštrukciou takýto apartmán v liečebnom dome Alžbeta nebol.

Elena Romanová, personálna a prevádzková riaditeľka Bardejovských kúpeľov, a. s. dodáva: „Od otvorenia liečebného domu po rekonštrukcii v polovici júla 2016 až doteraz bolo v apartmáne ubytovaných viac ako 40 klientov, zvyčajne na týždňový až dvojtýždňový liečebný pobyt. O apartmán Sisi je veľký záujem hlavne zo strany zahraničných klientov, bývali tam klienti z Ukrajiny, Ruska, Bieloruska, Dánska aj Francúzska. Niektorí sa opakovane vracajú. Najviac vyťažený bol počas obdobia letnej sezóny jún – september. Apartmán Sisi je luxusne zariadený a momentálne je to naša top ponuka. Tomu zodpovedá aj najvyššia cena zo všetkých našich kategórií izieb. Našou ambíciou je etablovať výnimočnosť tejto ponuky a nie jej masovosť. Obsadenosť apartmánu Sisi je na úrovni 50% a ostatných izieb v hoteli Alžbeta až 90%, čo sú na uvádzací rok výborné čísla.“

 

Ceny závisia od sezóny

Komfort zrekonštruovaného hotela si prvý rok užívajú hostia v kráľovskom apartmáne za štartovacie ceny. Ceny pobytov v apartmáne závisia od sezóny, v zimných mesiacoch (november - marec) sú zhruba ešte o 10% nižšie oproti hlavnej sezóne. Cena za balík ubytovanie, plná penzia, procedúry a vstup do Wellness počas hlavnej sezóny 2017 (liečebný pobyt Štandard) je 89 eur/osoba/noc.

(19:15, red, foto: fotošot)

 

fotošot.jpg

Diskusia
Pridať komentár