Bardejov ožije atrakciami tradičného historického jarmoku

26x
15. August 2017

Príďte sa zabaviť na legendárny Bardejovský jarmok

DSCN4443_1400x1050.JPG

Bardejovského jarmoku sa zúčastní viac ako 500 trhovníkov

 

Od štvrtka 24. do nedele 27. augusta 2017 ožijú uličky starobylého najkrajšieho historického mesta na Slovensku netradičným ruchom obchodníkov, remeselníkov a návštevníkov. V meste plnom pamiatok UNESCO sa bude opäť konať už ďalší ročník historického i novodobého Bardejovského jarmoku.

Zúčastní sa ho viac ako 500 trhovníkov, ktorí budú na ploche viac ako 4 800 m2 ponúkať spotrebný tovar, občerstvenie, typické gurmánske špeciality jarmoku, ale aj množstvo zábavných atrakcií a lunaparkov. Nebude chýbať ani  predstavenie tradičných ľudovoumeleckých remesiel s ukážkami tvorby a výroby v atraktívnej „Uličke remesiel“ na Radničnom námestí. Slávnostné otvorenie Bardejovského jarmoku sa uskutoční dňa 24. augusta 2017 o 16.00 hodine na Radničnom námestí. Informuje o tom riaditeľ Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) „ŠARIŠ“ - Bardejov Ing. Radomír Jančošek.

 

Nebude chýbať výstava automobilov

,,Bardejovský jarmok je najvýznamnejším a najnavštevovanejším každoročným podujatím v Bardejove a významným ťahákom cestovného ruchu na severovýchode Slovenska. V čase konania jarmoku sú ubytovacie zariadenia v okrese zvyčajne vypredané. Vítaní sú všetci návštevníci od jednodňových, až po tých čo si rezervovali niekoľko pobytových dní. Aj tento rok pripravili organizátori bohatý kultúrny program všetkých hudobných žánrov – vystúpenia folklórnych súborov, hudobných kapiel a domácich a zahraničných umeleckých telies. Jarmočný týždeň už v pondelok odštartuje 25. ročníkom vedecká konferencia medzinárodnou účasťou venovaná problematike mestských pamiatkových centier. V interiéri Poľsko – slovenského domu sa objavia najkrajšie výpestky ovocia a zeleniny domácich záhradkárov a pre tých, čo sa neboja je nastražená pivnica tohto domu so strašidlami. Aj tento rok bude v sobotu 26. 8. 2017 premávať z Košíc do Bardejova  a späť na jarmok historický motorák ,,Bardejovská strela“. Zaujímavou sprievodnou akciou bude VÝSTAVA AUTOMOBILOV – AUTOSALÓN 2017 pred ŠH v dňoch 25. 8. - 26. 8. 2017 a ďalšie “ pozýva R. Jančošek.

Dodáva, že  podujatie tento rok ozdobia hviezdy ako KANDRÁČOVCI, CELESTE BUCKINGHAM, HORKÝŽE SLÍŽE, miestne kapely FROM THE INSIDE, LIQUID ERROR, REFRESH, DIP, folklórne súbory, ale aj zahraniční účastníci zo Slovinska, Ruska, Poľska a ďalší. Jarmok má významný ekonomický efekt, príjmy do rozpočtu mesta z jarmoku v roku 2015 boli spolu 94 611 eur. Kľud, verejný poriadok a dopravnú disciplínu počas neho zabezpečujú v úzkej súčinnosti príslušníci MsP Bardejov a Okresného riaditeľstva PZ Bardejov. Počas 4 dní je nasadených 50 príslušníkov  mestskej polície a cca 190 policajtov OR PZ Bardejov. 

Podrobný program tohtoročného jarmoku sa môžete dočítať tu: http://ahoj.tv/clanok/pozname_program_bardejovskeho_jarmoku_2017.html

(16:00, red)

 FF plagat dobry novy.jpg

Diskusia
Pridať komentár