Komunitné trhy sa v Bardejove udomácnili

48x
21. August 2017

Pod stánkami nájdete rôzne domáce výrobky

Videoreportáž

 

Komunitné trhy si v Bardejove už našli svoje miesto a Bardejovčania i návštevníci mesta vždy druhú sobotu v mesiaci môžu okúsiť atmosféru miestnych trhov a využiť príležitosť nielen na nákup domácich produktov, ale aj na spoločné stretnutia v kruhu priateľov a známych. Organizátorom je Komunitná nadácia Bardejov v spolupráci so samosprávou a miestnymi firmami.

Trhové stánky sú umiestnené na Radničnom námestí, v mesiacoch máj – október. Organizátori sa snažia podporiť poctivých malovýrobcov a pestovateľov, ktorí dbajú na kvalitu svojich výrobkov, miestnych remeselníkov, šikovných a kreatívnych ľudí, prezentovať neziskové organizácie a ich aktivity a vybudovať priestor na stretávanie sa ľudí vo verejnom priestore.

„Našim úsilím je, aby sa komunitné trhy stali nielen miestom predaja, ale aj priateľských stretnutí, oddychu a tvorivých nápadov,“ prezrádza správca Komunitnej nadácie v Bardejove, Jozef Jarina. Predávajúci pod stánkami ponúkajú rôzne domáce výrobky – podomácky vyrobené tričká, náramky, šperky, náušnice, prútené košíky, malé hračky pre deti, obrazy, dekoratívne doplnky, hrnčeky, sošky, šálky, knihy, hudobné nástroje, ale aj mydlá, čaje, kávu, med, mlieko, vajíčka či syr.

Tento rok sa trhy uskutočnia ešte dvakrát. V sobotu 9.9. a v sobotu 14.10.2017.

(18:00, red)

 

Bez názvu5.jpg

1310
Diskusia
Pridať komentár