Show si už v Bardejove našla svoje miesto

2698x
14. Október 2017

* Článok bol uverejnený v novinách AHOJ BARDEJOVízie č. 7/2017

V centre mesta sa znova zišli krásne autá

História vs. moderno

 

V Bardejove sa uskutočnil už piaty ročník obľúbenej akcie Tuning Show, ktorá sa aj tento raz uskutočnila priamo na Radničnom námestí. Tohto roku organizátori pristúpili k zmene, všetky autá, ktoré sa chceli v centre mesta predstaviť, museli byť registrované cez webovú stránku.

Aj vďaka tomu bola tento rok kvalita doposiaľ najvyššia. Podujatie si našlo miesto nielen na Hornom Šariši, ale aj na Slovenskej i na medzinárodnej automobilovej scéne. Predstavili sa autá nielen zo Slovenska, ale aj z Poľska, Maďarska, Ukrajiny a z Česka.

Program odštartoval predstavovaním áut na plachte, k zhliadnutiu bola ukážka lepenia polepu na automobil. Nechýbal ani merací stánok, kde sa merala hlučnosť výfukov a akustický tlak audio sústav.

 

Vystúpili skupiny z Bardejova

Porota hodnotila súťaž krásy v celkovej úprave automobilu.  Zaujali aj autá s nízkym podvozkom, aj pre nich bola pripravená súťaž. Počas dňa sa na pódiu predstavili tanečné skupiny z Bardejova – My Šprti a AF Community. Na záver organizátori vyhodnotili všetky súťaže a bodkou bola tradičná jazda mestom. Tento rok na akciu prišlo viac ako 170 áut.

 

Najcennejší ohlas

Organizátori sa znova streli v drvivej väčšine s pozitívnymi ohlasmi. „A to nielen od ľudí, ktorí sa prišli na podujatie pozrieť ako laicky pozorovatelia, ale hlavne od ľudí, ktorí na tuningovej scéne majú svoje meno a ktorí sa už zúčastnili množstva zrazov po svete. Vedia teda objektívne zhodnotiť úroveň nášho podujatia a to je pre mňa ako organizátora ten najcennejší ohlas,“ prezrádza pre náš mesačník Daniel Roman, hlavný organizátor akcie.

 

Príprava bola náročná

Pred samotnou akciou však bolo potrebné vybaviť množstvo úloh, bez ktorých by sa tuning nemohol uskutočniť. „Povolenie od  Mesta Bardejov, lebo bez Radničného námestia by Tuning Show Bardejov nebol Tuning Show Bardejov. Tiež sme vybavovali súčinnosť polície počas podujatia, hlavne počas jazdy mestom. Ďalším dôležitým prvkom boli všetci sponzori, ktorým sa chcem aj touto cestou poďakovať. Bez ich podpory by podujatie nevzniklo.

 

Aj takéto tátoše bolo možné zhliadnuť v centre mesta

 

Náklady sú veľké a vzhľadom k tomu, že sa akcia koná na verejnom priestore, nevyberáme od ľudí vstupné a tým pádom nemáme možnosť si od ľudí vyzbierať peniaze na vynaložené náklady,“ pokračuje Roman.

Do Bardejova prišli autá zo všetkých susediacich štátov okrem Rakúska. Prišli aj autá, ktoré v historickom meste na severe Slovenska boli aj minulý rok. „No veľa z nich už prišli s inými úpravami. Okolo 40% áut malo tento rok na našom zraze premiéru.“

Zaujímavé podujatie by v Bardejove nemalo chýbať ani na ďalší rok.

 

ANKETA:

Čo vás najviac zaujalo na akcii Tuning Show Bardejov?

Ingrid (22): „Páčili sa mi všetky autá, hlavne však tie športové. Pekné boli aj novšie autíčka, vyleštené, voňavé. Taktiež sa mi pozdávali vystúpenia domácich tanečných skupín. Akcia sa podľa mňa znova vydarila.“

Peter (57): „Staršie autá, veterány. I keď ich tu nebolo veľa, bolo sa na čo pozerať. Obdivujem majiteľov, musia veľmi veľa voľného času a financií investovať, aby boli takto zachované. Dúfam, že o rok prídu aj iné staršie.“

Daniela (29): „V Bardejove sme na dovolenke. Spolu s manželom som bola prekvapená, že takéto podujatie sa koná na námestí. I keď sa to možno niekomu nepáči, že sa to organizuje v historickej časti mesta, mne sa to páči. Pred dvoma dňami tu bolo prázdno, cez deň nikoho. Teraz to tu žije, pekné sú aj autá, všetko hodnotím pozitívne.“

(19:40, red)

 
Diskusia
Pridať komentár