Jubilejná desiata Burza mamičiek už zajtra

7x
16. Október 2014

Jubilejná desiata Burza mamičiek

Rok 2011, jesenné obdobie, počasie podobné tomu dnešnému, dve mamičky  a len malé očakávania toho ako a či vôbec sa naplní myšlienka, ktorá vznikla počas obdobia jednej materskej dovolenky. Tí, ktorí zaregistrovali kľúčové slová predchádzajúcej vety už hádam aj tušia, že náš rébus súvisí s akciou, ktorá, veríme, už nepatrí medzi cudzie slová a tak skoro sa nezaradí ani medzi archaizmy. Veru tak, reč je o Burze mamičiek, ktorá je tu pre všetky mamičky už po jubilejný desiaty krát.

10689636_10203911941657205_8824569485519541840_n.jpg

Obhliadnuc sa tri roky dozadu a úprimne konštatujúc, ani by sme si neboli pomysleli, že skromný nápad dostane takúto konkrétnu podobu. Kým pilotné kolo akcie, realizované s podporou vedenia a ponukou priestorov Poľsko-slovenského domu odštartovali dve predávajúce mamičky, v súčasnosti sa tejto akcie zaokrúhlene zúčastňuje do tridsiatky predávajúcich. Príležitosť posunúť čo-to zo svojich zásob si doteraz odskúšalo cez 250 mamičiek nielen z nášho okresu, ale rovnako z Prešova, Košíc či Starej Ľubovne.

A kým prvotná myšlienka patrila hlavne vzájomnej pomoci v zmysle ušetrenia peniažkov  pri nákupe detského oblečenia a šetrenia prírodných zdrojov, postupne sa akosi prirodzene rozšírila aj o cieľ združovania komunity mamičiek. Zmenou predajného miesta do väčších priestorov spoločenskej miestnosti Centra voľného času v Bardejove, s organizáciou v piatkové popoludnia, v pravidelných intervaloch jar-leto-jeseň-zima, sa tak vytvoril priestor nielen predaju ale rovnako stretávaniu sa a čiastočnému odreagovaniu všetkých návštevníkov. 10616680_898499443513542_7501149812153426227_n.jpgMamičky, babičky i oteckovia pri zmienke o akcii už vedia, že treba chystať nákupné tašky, zrevidovať počet vecí, ktoré už doslúžili a za pá drobných obnoviť šatníky, police s hračkami či detské vozové parky. Naopak predávajúce už tušia, že aj napriek väčšej fyzickej príprave znova preriedia časť zásob skrytých v rôznych úložných priestoroch, aby šancu zaodieť svoje deti a ušetriť peňaženku dostali ďalšie mamičky. No a napokon, pri prevetraní všetkých tých  predávaných i kupovaných zásob sa práve počas tejto akcie s nadhľadom zamyslíme nad tým, koľko radostí a občas i bolehlavu prináša čas v nepretržitej starostlivosti o naše drahé, veľké i malé ratolesti.

Ak teda ani vy nechcete strácať drahocenné minúty dlhými nákupmi v obchodných centrách, ale stráviť ich so svojimi deťmi, Burza mamičiek v piatok 17. októbra v čase od 14.00 do 17.00 hod. v priestoroch Centra voľného času v Bardejove, je to pravé miesto, kde jednorazovou návštevou ušetríte čas i peniaze. A ak tušíte o niekom, komu by piatkový nákup taktiež padol vhod, jednoducho pošlite zvesť o akcii ďalej tak, aby sme spoločne mohli nulu na jubilejnej desiatke rozkotúľať čo najďalej.

(11:50, A. Tribusová)            

510
Diskusia
Pridať komentár