Žiaci ZŠ na Wolkerovej ulici tvorili, aby pomohli

837x
08. Január 2018
Zbavme sa plastových tašiek
 
Radosť urobili aj detičkám v nemocnici 
 
Mesiac december je pre mnohých, no najmä pre deti, tým najobľúbenejším mesiacom v roku. Nie je na tom nič čudné, veď v decembri slávime Vianoce, ktoré sú právom považované za najkrajšie sviatky roka. Ľudia sú v tomto adventnom období citlivejší, vrúcnejší a aj štedrejší.
 
Presvedčili sme sa o tom aj v našej škole, lebo práve v decembri vyvrcholil projekt s názvom Zbavme sa plastových tašiek – pomôžme našej zemeguli a naším kamarátom. Tento projekt sme realizovali na hodinách anglického jazyka formou zážitkového učenia a na hodinách – svet práce. Čisté textilné tašky sa žiakom podarilo premeniť na dizajnérske kúsky, ktoré boli hlavným predmetom predajnej výstavy nainštalovanej v učebni anglického jazyka.
 
Počas celého dňa si žiaci spolu s učiteľmi chodili prezerať vystavené exponáty a po vyučovaní si ich mohli prísť zakúpiť, na chvíľu sa pozastaviť v predvianočnom zhone, dať si šálku čaju, ochutnať sviatočné koláčiky a perníky, ktoré s láskou pripravili naše šikovné žiačky, ale aj pani učiteľky. Boli sme milo prekvapení, keď sme zistili, že sa nám podarilo predať skoro všetky vystavené kúsky. Veríme, že tým, ktorí si ich našli možno aj pod vianočným stromčekom, priniesli radosť. 
 
Fotogaléria: 
 
 
Vďaka štedrým kupcom prežili radosť aj deti na Detskom oddelení NsP sv. Jakuba v Bardejove, ktoré nemali to šťastie stráviť najkrajšie sviatky roka v kruhu svojich rodín, pretože výťažok z predaja sme použili na nákup malých darčekov práve pre nich. Týmto spôsobom by sme chceli vyjadriť náš obdiv, úctu a vďaku aj celému personálu, ktorý sa o tieto deti stará. A že to robia naozaj úžasne svedčí aj vyjadrenie jedného malého pacienta žijúceho v Miami, ktorý v lete na tomto oddelení strávil niekoľko dní a ktorý nás aj inšpiroval, keď sme sa rozhodovali, komu venovať náš finančný príspevok. Jeho slová, že je to najlepšia nemocnica na svete, a to mal skúsenosti s nemocnicou v USA a vo Fínsku, nech sú aspoň morálnym pohladením pre tých, ktorým sú adresované.
 
A na záver veľké ĎAKUJEM všetkým, ktorí pomáhali pri realizácii tohto projektu a štedrým kupcom, lebo svoje peniaze venovali na dobrú vec. Medzi nich patrí aj náš pán primátor MUDr. Boris Hanuščák, ktorý sa o projekte náhodne dozvedel a prispel nemalou sumou.
(14:48, Mgr. J. Rohaľová)
 
Diskusia
Pridať komentár