Exkluzívny rozhovor s trénerom Jozefom Matejom st.

54x
01. Jún 2014

Jozef Matej st.: Som namäkko, sme v eufórii, je to nádherné 

IMG_5097.JPG 

Jozef Matej ml. a Jozef Matej st.

 

Sobota podvečer patrila oslavám. Futbalistky Partizána Bardejov si vybojovali postup do prvej ligy. Veľkú zásluhu na postupe má aj hlavný tréner Bardejova Jozef Matej st., ktorého sme oslovili hneď po skončení zápasu proti Michalovciam. Prinášame vám prvú časť exkluzívneho rozhovoru, ktorý sa dotýka priamo pozápasových osláv. 

Tréner Jozef Matej starší v rozhovore pre webový portál AhojBardejov.sk

Gratulujem ešte raz k víťazstvu v zápase a v druhej lige.

Ďakujem pekne.

S čím ste dnes vstupovali do zápasu, keďže už bolo rozhodnuté, že ste víťazom druhej ligy.

Boli sme šťastní, že sme víťazi druhej ligy, rozhodli sme už v Spišskej Novej Vsi.  Chcel som, aby dievčatá pri odovzdávaní cien a medailí mali radosť aj z víťazstva v zápase. Baby boli správne nabudené, chceli hrať futbal. Dnes boli diváci fantastickí, ihrisko bolo fantastické pripravené, bolo to nádherné. Mládežnícky futbal robím 33 rokov, ale dnes som namäkko. Je to nádhera.

Dnes bolo publikum naozaj skvelé, prišlo mnoho ľudí. Z akého dôvodu ste vlastne hrali v Bardejovskej Novej Vsi?

V Bardejove sa už mal rekonštruovať štadión a 16-ka a 17-ka hrala na škváre, tak by sme nemali kde hrať, tak sme hrali tu. V Bardejovskej Novej Vsi nám vyšli v ústrety a vidíte, že prostredie zapadalo k tej celej nádhere, čo sme tu prežili.

V zápase Bardejov dominoval, súperovi ani poriadne nedovolil ohroziť brankárku Chládekovu. Vaše zverenkyne mohli streliť aj viac gólov, nemyslíte?

Mohli sme pridať aj viac gólov, ale ak vyhrávame a máme pekné akcie, vyhrávame súboje, je to nádhera. Vidíte, diváci sa bavili, tlieskali nám, to bola fakt nádhera. Ale chcel by som ešte povedať, tie baby, čo tu boli, no niektoré aj chýbali, ktoré nám v jeseni pomohli, Dada Feteríková, ktorá je v Bratislave a Julku Krajňákovú, ktoré nemohli tu byť, chcel by som im poďakovať. Sme v eufórii, je nám nádherne. A viete ako sa hovorí: len pre tento deň sa oplatí žiť.


Radosť dievčat po zápase

 

Dievčatá sa po zápase dozvedeli, že sa baráž ruší a ako víťaz druhej ligy automaticky postupujú do prvej. Vedeli to, alebo to bolo prekvapenie?

Ja som to trošku tak tušil, ale samozrejme som im nič nepovedal. Ony z toho boli hotové, slzy v očiach... existujú slzy všelijaké, dnes sme videli slzy radosti, keď šéf ženského futbalu na Slovensku vyriekol tu pre nás krásnu vetu, že sme v prvej lige a hráčky že sú už prvoligové.

Čo ste hneď po záverečnom hvizde povedali hráčkam?

Poďakoval som im a aj teraz im ďakujem. V kancelárii, tam kde sedím, na nástenke som si nechal z pred dvoch rokov jeden z prvých rozhovorov, s vami, ktoré som vám poskytol. Je tam nadpis, kde je napísané, že o rok, o dva to bude veľmi kvalitné družstvo.  A som veľmi rád, že som dodržal slovo.

Posledný zápas Bardejovčanky odohrajú už tento víkend... S čím pôjdete do zápasu?

V ňom už o nič nepôjde, zahrajú si aj náhradníčky, ja žiaľ, na zápase už nebudem, keďže budem odcestovaný. Tento zápas je dohrávka, pôvodne sa už nemalo hrať. Viete, futbal je môj život. No na šesťdesiatku som dostal dovolenku, doma už nebudem, ale nič to nemení, dnes som si to tu vychutnal a je mi nádherne. 

pozápasový vláčik

Viac o zápase, foto a video: http://ahoj.tv/clanok/bardejovske_futbalistky_postupili_do_prvej_ligy.html 

(jm)

 

388
Diskusia
Pridať komentár