Cestovanie vlakom do Prešova? Katastrofa!

269x
30. November 2014

Blog: Cesta vlakom plná zážitkov

 Bardejov04.JPG

Stanica býva v týchto dňoch plná

 

Tento týždeň som sa rozhodol po dlhom čase cestovať vlakom. Aj keď tento dopravný prostriedok často nevyužívam, na západ Slovenska som sa rozhodol ísť vlakom. Bola streda, predpokladal som, že veľa študentov na západ nepôjde, a dôchodcovia snáď nezaplnia celý rýchlik z Bardejova do Prešova, resp. do Kysaku.

Po príchode do najkrajšieho miesta v Bardejove (myslím tým našu peknú stanicu), ma privítala hŕstka ľudí pred okienkom, kde sa predávajú cestovné lístky. Vlak mal ísť o zhruba desať minút. Ak by som sa postavil za dôchodcov a študentov, ktorí si vybavovali preukaz, vlak by som nestihol. Pri takejto akcii (rozumej lístky zadarmo) by mali ísť aj na konci sveta (v Bardejove) aspoň dve okienka – poprípade jedno na predaj lístkov, druhé na preukazy, alebo by sa lístky mali predávať priamo vo vlaku (vlaku ako vlaku).

Nakoniec som sa predbehol a lístok som si kúpil, vlak som len tak tak stihol. Kto ešte necestoval jahodou, teda malinou do Prešova, mal by si to vyskúšať – takýmito vlakmi cestovali Židia do koncentrákov. Smrad a hlavne strašný hluk. Zaujali ma dvaja cigáni – teda Rómovia, ktorí vo vlaku popíjali fľašu – a nebola to voda, ale skôr vodka. Robili aj dosť krik, no nikto ich neupozornil.  Ešte že boli také mäkké sedačky, ani ma zadok po viac ako hodine cesty nebolel.  Spomenul by som aj ľudí, teda pracovníkov železníc, že ak kontrolujú lístky, a ak prechádzajú z jedného vozňa do druhého, aby nebúchali dvermi – cestujúcim to môže vadiť! Škoda len, že v Raslaviciach sme stretli novú mašinu, ktorá išla opačným smerom – sám seba sa pýtam, to naozaj chodí iba raz do dňa a cestujúci sú s tým spokojní? Vrcholom bolo, ak som chcel ísť na „WC“ – bléééé...

 

www.vkonline.sk 

ahoj_top.jpg

Platená reklama

 

V Prešove som prestúpil do podobného stroja, ešte že z Kysaku už išiel normálny VLAK. Zo západu som sa do Bardejova vrátil autobusom. A to si ešte neviem predstaviť, žeby som šiel napr. v nedeľu, kedy ide milión študentov. Ak by som mal zhodnotiť úroveň bardejovských vlakov (a stanice, kde umrel pes), na stupnici od  1 do 5 (jedna je najlepšie) dal by som 4- .  Na záver: kto ešte necestoval do Prešova vlakom, vrelo odporúčam. Ale zoberte si aspoň slúchadla do uši.

(19:00, T. Kravec) * Redakcia do blogov nezasahuje, ani sa s príspevkami nijako nestotožňuje

Tréner hokejistov dostal padáka: 

http://ahoj.tv/clanok/kohutiar_v_bardejove_skoncil_pozname_meno_noveho_trenera.html 

Diskusia
Pridať komentár