Basketbalistky podľahli Young Angels, pomohli aj rozhodcovia

18x
01. December 2014

Hlúpa prehra vďaka veľkému množstvu nevynútených strát a nedisciplíny


Celoslovenská kadetská súťaž dievčat pokračovala cez víkend siedmym kolom. Bardejovčanky na domácej palubovke v nedeľu privítali družstvo Young Angels Košice.

Od úvodu sa do vedenia dostali hostky, no nevedeli si vytvoriť väčší náskok. Prvú štvrtinu prehrali Bardejovčanky 14:20. Podobný priebeh bol aj v druhom dejstve, a aj túto štvrtinu prehrali domáce hráčky, tentokrát o šesť bodov. V druhom polčase sa domáce zlepšili hlavne v obrane, no v útoku často zakončovali nepresne. K tomu sa pridali nepresné výkony rozhodcov (pre bardejovské publikum je známa hlavne rozhodkyňa Mekelová, ktorá v minulej sezóne výrazne ovplyvnila stretnutie mužov medzi Bardejovom a Prešovom), na domáce hráčky sa dostavila nervozita a v závere aj keď znížili, nedokázali už zápas otočiť.

Bardejovčanky nakoniec prehrali o sedem bodov. Rozhodcovská dvojica (Mekelová, Viazanko) mala čo robiť pri odchode do kabín, museli si vypočuť viacero nadávok.

Rozčarovaný a nazlostený bol po stretnutí tréner Bardejova Ladislav Mojdis:  Celý zápas okomentoval takto:

„Bardejovčanky zaknihovali ďalšiu prehru, ktorá nemala byť. Tento zápas sme mali vyhrať minimálne o 15 bodov. Prehrali sme, lebo sme hrali nedisciplinovane. Toto sa deje už niekoľko zápasov a musí sa to zastaviť. Súper nebol lepší, no my sme mu dovolili až príliš veľa. Nechať hráčku pod košom ako za čias, keď sme začínali, som nezažil už veľmi dlho. Dôvod: prečo by som mala behať, keď iné nebehajú, ma privádzalo do zúfalstva. Tu sa treba zamyslieť. Odkaz pre hráčky: toto skončí, toto nebudem tolerovať. 


Začali sme dobre a súper musel brať time. Potom prišla zlá chvíľka rozhodcov a bardejovských hráčok a zápas sa otočil. Začali sme byť nepresní v prihrávkach a prestali sme plniť to, čo hráčky mali urobiť. Zmenou obrany sa mal vývoj zápasu otočiť, no opak bol pravdou. Dostali sme 10 hlúpych bodov zo situácii, ktoré ani neviem, ako nazvať. Lenivosť hráčky alebo nezodpovednosť, či neochota urobiť viac? Neviem. Cez prestávku sme si povedali, že ideme do toho. Z časti sa to plnilo. Tréner ale mal zviazané ruky.

Na zápas kvôli chorobe nemohli nastúpiť podkošové hráčky a počas zápasu sa zranili aj Pekárová M. a Ristvejová. Trénerovi zostalo len šesť hráčok. Keď Bardejovčanky začali mať navrch, vstúpili zlými rozhodnutiami do vývoja zápasu rozhodcovia a trojbodové manko opäť narástlo. V závere sme ešte mohli zvrátiť výsledok, no nezvládli sme jasné situácie. Na otázku – máte pocit, že rozhodcovia ovplyvnili výsledok, odpovedám: z časti áno. Máte pocit, že hráčky hrali zle? Odpovedám: nehrali to, čo mali, teda áno. Čo vravíte na výhru súpera? Hráčkam súpera gratulujem.“

 

BKM Bardejov - Young Angels Košice 54:61 (14:20, 11:17, 17:14, 12:10)

Bardejovčanky nastúpili v tejto zostave: Miroslava PEKÁROVÁ, Dominika RISTVEJOVÁ, Katarína FEDÁŠOVÁ, Martina RATVAJSKÁ, Lívia PEKÁROVÁ „C“, Simona ŠOLTÝSOVÁ, Terézia BIĽOVÁ, Andrea STACHUROVÁ „A“, Vanessa GAJDOŠOVÁ, Terézia STOLLAROVÁ

(17:50, red, j)

552
Diskusia
Pridať komentár